Assistentdommer Gunnar Solberg fra Baker Hansen serverer dommerpanelet smaksprøver på et norsk surdeigsbrød.
Assistentdommer Gunnar Solberg fra Baker Hansen serverer dommerpanelet smaksprøver på et norsk surdeigsbrød.

Så mange poeng fikk lagene i Nordic

I Nordic Bakery Cup vant Norge med 149 poeng. I Nordic Pastry Cup fikk vinnerlaget 354 poeng mer enn oss.

Publisert Sist oppdatert

I Nordic Bakery Cup var det mulig å få maksimalt 2040 poeng. Norge fikk totalt 1762 poeng, og vant med det sammenlagt.

Dommernes poengskjemaer fra Nordic Bakery & Pastry Cup 2019 viser hvor mange poeng hvert lag fikk i forskjellige kategorier, men også i forskjellig underkategorier som kreativitet, komposisjon og smak.

I Nordic Bakery Cup var det mulig å få maksimalt 2040 poeng. Norge fikk totalt 1762 poeng, og vant med det sammenlagt. Sverige kom på andreplass med 1613 poeng, mens Danmark gjorde det vesentlig dårligere og endte med kun 1271 poeng totalt.

Det danske bakerlandslaget kvalifiserte seg tidligere i år til Coupe du Monde de la Boulangerie i Paris i 2020, og denne konkurransen er lagets hovedfokus frem til januar. Årets Nordic ble derfor benyttet som en anledning til å la noen uerfarne utøvere få prøve seg i konkurranse. «Det var en helt bevidst strategi», som laget skriver på sin Facebook-side.

Antall poeng sammenlagt

I Nordic Bakery Cup 2019 var det mulig å få maksimalt 2040 poeng.

Lagene fikk totalt:
Norge - 1762 poeng
Sverige - 1613 poeng
Danmark - 1271 poeng

I Nordic Pastry Cup 2019 var det mulig å få maksimalt 3240 poeng.

Lagene fikk totalt:

Danmark - 2733 poeng
Sverige - 2654 poeng
Norge - 2379 poeng

 

 

 

Norge vs. Sverige

I Nordic Bakery Cup ble det ganske snart klart, at gullkampen sto mellom Norge og Sverige. Dommernes poengskjemaer viser at Norge til slutt vant den kampen med 149 poeng. Søtbakst var den eneste kategorien der Sverige klarte å slå Norge. Her vant det svenske laget med 478 poeng av 600 mulige, mens Norge fikk 469 poeng.

I kategorien showpiece vant Norge overlegent med totalt 546 poeng av 600 mulige, mot Sveriges 488 poeng. Norge scoret spesielt bra på teknikk og utseende, men dommerne mente at det svenske laget hadde tolket temaet best. Temaet var kunst, og Norges showpiece skulle forestille et kunstverk i seg selv. Sverige hadde valgt å ta utgangspunkt i kunsteren Salvador Dali og hans surrealistiske malerier.

Det norske laget skapte mindre svinn enn sine to konkurrenter, og fikk dermed flest poeng i denne kategorien. Ellers utmerker det norske laget seg med full score i kategorien som omhandler hvilket totalinntrykk dommerne fikk av dem.

Beste presentasjon

I Nordic Pastry Cup var det mulig å få maksimalt 3240 poeng. Det danske laget fikk totalt 2733 poeng, og vant med det konkurransen. Sverige kom på andreplass med 2654 poeng og Norge kom på tredjeplass med 2379 poeng. Her skilte det altså 354 poeng mellom Norges tredjeplass og vinneren.

Norge fikk imidlertid mer poeng enn både Danmark og Sverige i kategorien presentasjon. Her fikk det norske laget totalt 537 poeng av 600 mulige, Danmark fikk 507 poeng og Sverige 485 poeng. Dommerne mente også at det norske laget hadde vært bedre enn de to andre på å tolke temaet. Men det kan ha vært delte meninger i dommerpanelet, for den norske showpiecen fikk en del trekk for tolkning av tema. Mest trekk fikk den likevel for teknikk og utseende. Totalt fikk den norske sjokoladeskulpturen 410 poeng av 600 mulige. Til sammenligning fikk svenskene 494 poeng og danskene 507 poeng for sin skulptur.

Hoveddommer Günther Koerffer forklarte at både Norge og Danmark fikk trekk for å bruke for mye silikonformer, mens Sverige, som gjorde alt for hånd, fikk trekk fordi de hadde valgt å gjøre det litt for enkelt.

 

 

 

Powered by Labrador CMS