Den enes død er som kjent den andres brød… Naustdal Dampbakeris omsetning blir betydelig redusert fra sommeren av da en nylig underskrevet leveringsavtale med Coop Vest trer i kraft. Coop vil erstatte brødene fra Naustdal med brød fra sitt eget bakeri, Goman Rognaldsen, som dermed får en betydelig omsetningsøkning, melder nordhordaland.no.

Pluss 15 millioner

— Vi har fått en utvidet avtale som vil gi oss 15 millioner kroner mer i omsetning, bekrefter daglig leder i Goman Rognaldsen, Tom Larsen, ovenfor Bakeri.net.

Han og broren Sverre Larsen valgte i 2010 å inngå et samarbeid med Goman-bakeriene. Det innebar at aksjemajoriteten i familiebakeriet som ble startet i 1898 og nå drives av fjerde generasjon Larsen, ble solgt til Goman. Og det var trolig et lurt valg, for Goman Rognaldsen AS har opplevd en veldig god vekst de siste årene.

— Og nå får vi altså en ytterligere økning, så vi er fornøyde, sier Tom Larsen.

Flere arbeidsplasser

Rognaldsens bakeri på Lindås har vært under utbygging siden 2015 og måler nå hele 3000 kvadratmeter. Den utvidede avtalen med Coop vil også gi noen nye arbeidsplasser i bedriften, som per i dag har 83 ansatte.

— Det blir noen nye jobber, men jeg vet ikke hvor mange det blir ennå, sier Larsen.

Han forteller at bakeriet nettopp har investert i en ny steinovn, og slik doblet kapasiteten på produksjon av steinsovnsbakte bakervarer.

— Vi leverer mye steinovnsbakt til Coop.

— Innebærer den utvidede avtalen produksjon av noen nye produkttyper?

— Nei, vi skal levere de samme produktene fra Gomans sortiment som tidligere, forteller Larsen.

Leier i tillegg Vik

Goman er Norges nest største bakerikjede, og er eid av Coop Norge. Fordi det er Gomans produkter som markedsføres i Coops butikker, ønsker Coop å ha nettopp Gomans produkter i hyllene sine.

I vinter inngikk Goman også en leieavtale med Vik Dampbakeri om produksjon og levering til ti Coop-butikker i Sogn og Fjordane. Fremover vil Goman altså være godt dekket også på nordvestlandet. Goman-bakeriene leverer i dag til 70 prosent av alle Coops butikker, og videre vekst er forventet.

Les også:

Naustdal Dampbakeri åpner kafé i Florø

Naustdal Dampbakeri får avtale med Rema 1000