Naustdal Dampbakeri, som fra før har tre utsalg i hjembyen Førde, sikrer seg nå et eget distribusjonspunkt også i Florø.

— Vi har jo lenge vært representert i dagligvarehandelen i Florø, så folk kjenner produktene våre der, sier daglig leder i Naustdal Dampbakeri, Martin Berntsen, til Bakeri.net.

Han legger ikke skjul på at utviklingen i dagligvaremarkedet er en viktig årsak til nyetableringen.

— Dagligvarebransjen er tøff, det har den alltid vært. Derfor er det viktig å ha flere ben å stå på. Nå går jo utviklingen mot at dagligvarekjedene i større og større grad kun bruker sine egne bakerier, og det kommer nok til å skje her også etter hvert. Med et eget utsalg sikrer vi oss nå et distribusjonspunkt i Florø, men vi skal likevel fortsette å levere til dagligvaren der i tiden som kommer.

I forhandlinger

Berntsen forteller at Naustdal Dampbakeri har en stor avtale med Coop i Florø, som partene nå er i forhandlinger om.

— Det blir helt sikkert en ny avtale med Coop, men spørsmålet er vel hvor stor den blir denne gang. Jeg vil imidlertid ikke forskuttere noe. Dette vil bli avklart en gang på vårparten, sier han.

Berntsen frykter ikke nødvendigvis en situasjon uten leveranser til dagligvarehandelen.

— Mange klarer seg jo godt uten dagligvare også. Generelt sett er det vel ikke så mange som driver med begge deler lenger. Men det kommer nok vi til å fortsette med ennå en god stund fremover. Det ligger imidlertid i kortene at vi sannsynligvis ikke vil kunne gjøre det for alltid. Derfor må vi nå ha to tanker i hodet samtidig, slik at vi ikke plutselig står på bar bakke, sier han.

Lokale i Byporten

Den nye kaféen i Florø skal ligge i Byporten, helt øst i Strandgata.

— Markedet i Førde er ganske metta med tre utsalg, og Florø var et naturlig sted å se til. Vi har egentlig tenkt på Florø lenge, men vi har ikke funnet et egnet lokale – før nå, forteller Berntsen.

Han regner med å kunne åpne den nye kaféen til sommeren. Det vil i utgangspunktet kun være et utsalgssted.

— Men vi kommer til å ha en herteovn der, slik at det er mulig å bake litt der også, legger han til.

Gjenstår å se

— Vil dere trenge flere ansatte til den nye kaféen?

— Jeg regner med at vi kommer til å trenge rundt tre årsverk der, men det gjenstår å se om vi vil ansatte nye eller håndtere dette internt.

— Hvordan ser dere på konkurransesituasjonen i Florø?

— Det er mange bra kaféer i Florø. Jeg har tro på at vårt konsept vil fungere innimellom disse, men det gjenstår å se. Vi vet ikke helt hva vi går til, da vi kun har vært inne i dagligvaren i Florø tidligere, sier Berntsen.

— Har dere planer om å åpne nye utsalg andre steder?

— Vi ser i de baner hele tiden, men området vårt er jo ikke så tett befolket, så mulighetene begrenser seg litt.