Ida Cecilie Larsen, daglig leder og eier av Heggedal Bakeri.

Rema 1000 snur i Heggedal

Heggedal Bakeri går fra frykt for driftsgrunnlaget, til nye muligheter med enda flere Rema-butikker.

Publisert Sist oppdatert

Det varmer veldig at så mange engasjerer seg om vårt ve og vel og som er glad i våre produkter.

Bakeri.net skrev i forrige uke om at Heggedal Bakeri var på vei ut av Rema 1000.

Fredag tok butikk-kjeden kontakt med bakeriet og sa de likevel ønsket å selge produktene i butikker i området. Og at de ønsker å doble antall butikker.

– Rema 1000 ringte meg og sa de ønsker å støtte lokale produsenter, og at de nå likevel ønsker nå å satse på Heggedal Bakeris produkter i Asker, Bærum og Røyken, sier daglig leder i Heggedal Bakeri, Ida Cecilie Larsen.

En gledelig utvikling

Tilbakemeldingene fra Rema 1000 tyder på at de ønsker å utvide antall butikker som selger Heggedal Bakeris produkter med åtte.

– De fortalte meg at de nå også vil selge våre varer i Bærum i tillegg. Da snakker vi om en dobling av antall butikker til totalt 16. Kjøpmennene vil jo selv få velge om de vil ta inn våre produkter, men dette er uansett en veldig gledelig melding å få, sier Larsen.

Dermed går Heggedal Bakeri fra å frykte for driftsgrunnlaget og eksistensen, til fremtidsoptimisme.

– Dette var en flott beskjed å få. Vi har jo aldri solgt varene våre i Bærum før og jeg håper veldig at vi kan klare å bygge et merkenavn der og at vi skal selge godt. Dette kan potensielt bli veldig bra og det kan bety en solid fremtid for Heggedal Bakeri, sier Larsen.

Lokalt engasjement har vært viktig

– Hvorfor tror du Rema 1000 har endret mening?

– Jeg tror det lokale engasjementet har betydd mye. Det er en underskriftskampanje her i Heggedal som heter ”Bevar Heggedal Bakeri” som til nå har fått 1500 underskrifter. Det varmer veldig at så mange engasjerer seg om vårt ve og vel og som er glad i våre produkter. Dette engasjementet har nok gjort sitt til at Rema 1000 ønsker å satse på våre produkter, sier en fornøyd Ida Cecilie Larsen.

Vil tilby lokale merkevarer

Rema 1000 forteller at de nå likevel vil tilby fire sorter brød fra Heggedal Bakeri i sine butikker.

– Vårt ønske er å tilby kundene lokale merkevarer der de står sterkest, og vi åpner nå opp for flere varianter fra Heggedal Bakeri i våre butikker i Asker og Bærum, samt Røyken. Vi dobler dagens sortiment og vil nå tilby fire varianter; formkneip, formloff, hjemmebakt brød og kneipbrød, forteller kommunikasjonsrådgiver i Rema 1000, Kaia Østbye Andresen til Bakeri.net.

Powered by Labrador CMS