Rekrutterer fremtidens bakere og konditorer

Stavanger og omegn baker og konditorlaug inviterer til Rogalandsmesterskap!

Publisert Sist oppdatert

– Formålet er å gi de unge muligheten til å få konkurranseerfaring.

Konkurransen blir arrangert i forbindelse med Laugets årsmøte 28. januar 2017.

– Målgruppen er elever på vg2 matfag, lærlinger og utdannet baker og konditorer som er under 22 år. Det vil si alle som er født etter 31.12.1994, forteller Sigve Eie til Bakeri.net

 

Trener seg gode

Ved å delta i konkurransen får de unge bakerne og konditorene verdifull trening, erfaring og læring som er viktig å ta med videre i karrieren. De får anledning til å bygge nettverk og kan lære seg å samarbeide og yte i en konkuransesituasjon. Sist, men ikke minst, får de også anledning til å vise seg frem for bransjen med tanke på en lærlingsplass og fremtidig jobb som faglært.

– Formålet er å gi de unge muligheten til å få konkurranseerfaring, slik at det blir lettere for dem å melde seg på større konkurranser senere, forteller laugsleder Gunvor Fiskå.

Tema er fest
Under fylkesmesterskapet kan de unge bakerne og konditorene velge om de vil konkurrere alene, eller være to personer på lag. Konkurransetiden er 5 timer for bakerne, og 4 timer for konditorene.

Årets tema for både baker- og konditoroppgaven er fest!

 

Dekorbrød, wienerdeig og fyll

De unge bakerne skal gjenomføre 3 oppgaver. De skal lage dekorbrød i samsvar med temaet.

Oppgave 2 er todelt – de skal lage wienerdeig av en liter væske og deretter thebrød og kringler, samt en gjærdeig av 2 liter væske som skal bli til brød.

Oppgave 3 er å lage minimum 3 typer fyll som skal brukes til oppgave 2.

 

Festkake, småkaker og modellering

Konditorene skal også gjennom 3 øvelser. De skal lage en valgfri festkake til minimum 15 personer, i to varianter. En kake skal stilles ut, mens en kake skal på dommerbordet for smaksvurdering og bedømming. Kaken kan lages på forhånd, mens all dekoren skal lages på stedet slik at kaken pyntes under konkurransen.

Oppgave 2 er å modellere minst 3 enheter innenfor festtemaet. Disse kan brukes som dekor på kaken, eller stilles ut separat.

Oppgave 3 er produsere minst 3 typer småkaker, størrelsen skal være en munnfull. Bunnene kan stekes på forhånd, mens fyllet og dekoren lages under konkurransen.

 

Powered by Labrador CMS