Havresatsing fra Møllerens.
Havresatsing fra Møllerens.

Ny havregrynserie fra Møllerens

Olaf Tufte fronter Møllerens nye havregryn, som blant annet skal ha gode bakeegenskaper.

Publisert Sist oppdatert

Bakerne er blitt flinkere til å bruke havre den siste tiden, men de kan bli enda flinkere.

I forbindelse med oppstarten av sin nye havremølle i Skien, lovte Møllerens å komme med helt nye havreprodukter. Nå har selskapet lansert en helt ny havregrynserie som frontes av roeren og havrebonden Olaf Tufte. «Funker for meg, funker for deg» står det skrevet rundt hodet til OL-mesteren på de gule pakningene.

— Vi har allerede begynt å levere dette havregrynet til industrien, og i neste uke kommer serien i butikk, forteller Rolf Ulevik, som er salgsdirektør for bakeri i Møllerens.

Havremarkedet har hatt en voldsom vekst de siste årene, og Ulevik tror veksten bare vil fortsette.

— Det er for eksempel rom for vekst i bakerbransjen. Havre er et sunt produkt med mange fordeler og muligheter. For eksempel kan havre erstatte en del sukker i mange resepter, og det er mulig å bruke havregrøt som en ingrediens i brød for å få det ekstra saftig, sier han.

Rolf Ulevik, som er salgsdirektør for bakeri, viser frem Møllerens nye havregrynserie på SMAK 2017.
Rolf Ulevik, som er salgsdirektør for bakeri, viser frem Møllerens nye havregrynserie på SMAK 2017.

Dobbel darre

Møllerens havremølle i Skien er Norges mest moderne havremølle.

— Noe av det spesielle med havremøllen vår, er at vi bruker dobbel darre. Dette er et ledd i prosessen som bidrar til å redusere baseaktiviteten i havren, slik at man unngår harskning. I tillegg reduseres enzymaktiviteten, noe som gjør at havren blir lettere å bake med, forklarer Ulevik.

Havre fra Solør

— Smaker Møllerens Havregryn annerledes enn andre havregryn?

— Ja, vi mener det. Vi er på jakt etter den gode, runde og nøtteaktige smaken i havren når vi produserer havregryn, sier Ulevik.

Han tror mange vil sette pris på at Møllerens Havregryn er et helt norskt produkt. Bønder i Solør dyrker havren som brukes til å lage det.

Møllerens Havregryn er en serie på fire forskjellige typer havregryn: Lettkokte, Store, Glutenfrie og Lettkokte samt Økologiske og Lettkokte.

 

Powered by Labrador CMS