– Vi setter opp en ny havremølle for første gang på veldig mange år. Etter planen skal driften starte opp i begynnelsen av september og dette ser vi veldig frem til, forteller produksjonsdirektør Rune Johnsen i Norgesmøllene til Bakeri.net.

Havremøllen skal produsere et bredt spekter av ulike havre produkter til både bakeri- og dagligvarekjedene, med ulike forpakningsstørrelser til de ulike markedene. Målet er å tilby kortreist og bærekraftige havreproduker til det norske markedet.

– Møllen skal ha toppmoderne og veldig bra produksjonsfasiliteter, sier Johnsen.

 

Nye produkter

Norgemøllene har planer om å levere helt nye havreprodukter. Foreløpig holdes kortene tett inntil brystet på hvilke produkter som kommer. Johnsen kan fortelle dette:

– Vi har et løp på å utvikle nye produkter som vil kunne bidra positivt på både smak og produktegenskaper. Havremarkedet i Norge har vokst de siste 10 årene, og vi har veldig tro på at denne veksten vil fortsette. Det norske folket vil spise havre!

Hovedgrunnen til den økte etterspørselen er havrens mange gode og sunne produktegenskaper. Å spise havre er blitt en trend, både i Norge og i verden, mener Johnsen.

– Våre barn fikk servert havregrøt i barnehagen. Dette er en trend jeg tror har spredt seg over hele landet. Folk spiser mer grøt – og havregrøt et det sunneste alternativet innenfor grøtsegmentet.

 

Flere arbeidsplasser

I Skien er det allerede en hvetemølle og rugmølle i drift. Norgesmøllene vil hente ut noen synergier på den eksisterende driften,  men varsler også nye arbeidsplasser i forbindelse med havremølledriften.

– Vi har lagt opp til å ta del i en vekstkurve, og da vil antallet arbeidsplasser øke, sier Rune Johnsen til Bakeri.net.