Bakeriet mistet avtalen med Coop i mars 2017. Dette volumet gikk til Coops eget bakeri Goman Rognaldsen. Naustdal Dampbakeri mistet med dette leveranser til ti Coop-butikker. I tillegg ble leveransene halvert på andre butikker.

Avtalen ga Coops eget bakeri på Lindås 15 millioner ekstra i årlig omsetning. De siste dagene har det stormet rundt Goman-bakeriet etter at Mattilsynet på en uanmeldt kontroll stengte bakeriet på grunn av svært kritikkverdige forhold. Coop har i ettertid også gjort endringer i ledelsen, samt startet en revisjon av alle sine bakerier.

Umiddelbar oppstart

I en pressemelding sendt ut fra Coop heter det at det har vært samtaler mellom Naustdal Dampbakeri og Coop Vest siden i august for å komme frem til en ny avtale. Og egentlig skulle avtalen skrives under denne uken med oppstart fra nyttår, men nå er det avgjort at avtalen trer i kraft umiddelbart. Det har bakgrunn i de utfordringene Coop har med Goman Rognaldsen som det vil ta tid å få startet opp igjen.

Naustdal Dampbakeri har produsert varer for Coop Vest etter at Goman Rognaldsen ble stengt.

20 nye butikker

Den nye Coop-avtalen betyr at Naustdal Dampbakeri sine produkter blir å finne i 20 butikker i Sunnfjord, Ytre Sogn, Gloppen og i Svelgen. Dermed er bakeriet tilbake i alle butikkene de mistet i 2017.

Millionavtalen trygger arbeidsplasser og bidrar til at bakeriet får et bedre grunnlag for å videreutvikle bedriften. Det vil også kunne bli nyansettelser som en følge av den økte produksjonen.