Vigdis Myhre Næsseth er leder for juryen i Årets Bakeri.
Vigdis Myhre Næsseth er leder for juryen i Årets Bakeri.

Nå kan du nominere til Årets Bakeri

Nå kan du nominere kandidater til Årets bakeri 2020. Tema for konkurransen er kundeopplevelse.

Publisert Sist oppdatert

Det er viktig at nominasjonene bringer inn god informasjon og argumenter til juryen slik at vi kan jobbe videre med dette.

Bransjeorganisasjonen Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) står bak prisen som ble delt ut for første gang i 2018. Edgars Bakeri i Mandal og Elda Bakeri har begge vunnet konkurransen og fått stor medieoppmerksomhet i kjølvannet av kåringen. Blant annet har VGs matnettsted godt.no omtalt begge vinnerne.

Kundeopplevelse

Tema for årets konkurranse er kundeopplevelse. Jurylederen synes det er et spennende tema.

– Vi har valgt å løfte frem et område som det kanskje ikke er så mye fokus på, nemlig kundeopplevelse. Kampen om kundene handler ikke bare om kvalitet og lokal tilhørighet, men i stor grad også om den opplevelsen kunden har når de besøker de aktuelle bakeriene. Dette handler ikke minst om følelsen av å være i et lokalt bakeri, om varene som tilbys, om stemningen i lokalet og ikke minst om hvem de treffer og hvordan dette oppleves. Forbrukerne i dag er i større grad opptatt av historie og forankring, og dette blir også en viktig del av en kundeopplevelse, sier juryleder Vigdis Myhre Næsseth.

Slik nominerer du

For å nominere aktuelle bakerier, må det sendes en e-post til Gunnar Bakke (gb@nhomd.no) i Baker- og Konditorbransjens Landsforening med en enkel begrunnelse for hvorfor akkurat dette bakeriet kan være en god kandidat til kåringen. Her er det viktig å legge vekt på kundeopplevelsen.

Det kan nomineres fra og med 1. januar til og med 22. februar 2020. Innen 15. mars har juryen plukket ut tre finalister, og bransjen vil da få mulighet til å stemme på sine favoritter, før hele konkurransen avgjøres på det planlagte landsmøtet i juni 2020.

– Vi ser et økende engasjement når det gjelder nominasjoner, og dette er vi glade for. Det viser at bransjen engasjerer seg. Det er viktig at nominasjonene bringer inn god informasjon og argumenter til juryen slik at vi kan jobbe videre med dette, sier Næsseth.

Juryen ledes også denne gangen av Vigdis Myhre Næsseth (Fossekall), og består i tillegg av Beret Mette Haga (Innovasjon Norge), Hilde Mortvedt (See New) og Oddbjørn Roksvaag (Vest Vind Media).

Powered by Labrador CMS