Den eksklusive Dior-butikken i Oslo ligger i Nedre Slottsgate 13, kun et lite steinkast fra konditoriet Mendel's.

Mendel's leverer Dior-kaker til motehusets VIP-kunder

Konditoriet Mendel's er offisiell leverandør av baker- og konditorvarer til den eksklusive Dior-butikken i Oslo.

Publisert

Flere av verdens største og mest eksklusive motehus har i løpet av de siste årene valgt å satse på konditorvarer i tillegg til dyre klær og vesker. 

For eksempel driver det italienske motehuset Prada sitt eget konditori kalt Prada Caffé på kjøpesenteret Harrods i London, og den kjente franske konditoren Maxime Frederic designer stadig nye bakverk for det britiske motehuset Louis Vuitton. Også det franske motehuset Dior har startet egne kafeer, der de blant annet serverer såkalt Dior Afternoon Tea.

Nesten naboer

Nå har denne trenden også kommet til Oslo. Konditoriet Mendel's, som åpnet i Karl Johans gate 8 i mai i år, har nemlig avslørt at de har blitt offisielt leverandør for Dior Oslo. Det er bare litt over ett år siden motehuset Dior åpnet sin første butikk i hovedstaden. Adressen er Nedre Slottsgate 13, som er et lite steinkast unna Mendel's.

Slik ser noen av produktene som Mendel's har utviklet for Dior ut:

Dior ble etablert av den franske motedesigneren Christian Dior i Paris i 1946 og er fremdeles kjent som et av de mest ikoniske og luksuriøse motehusene i verden. Younes El Khomri, som er mannen bak Mendel's, har selv bakgrunn fra Paris og satser i stor grad på parisisk-inspirerte konditorvarer. Både Dior og Mendel's har høye standarder når det kommer til kvalitet og estetikk. Kanskje er det noe av bakgrunnen for at de har valgt å innlede et samarbeid.

Det lille ekstra

Bakeri.net har vært i kontakt med Younes El Khomri, som sier at ingen av partene ønsker å fortelle noe mer om samarbeidet eller kommentere denne saken. 

En Dior-veske koster gjerne flere titalls tusen kroner, og på kundelisten sin har butikken mange velstående og kjente mennesker - alt fra tv-kjendiser til kongelige. Derfor er det nok også viktig for butikken å tilby sine VIP-kunder stor grad av diskresjon. Denne typen kunder booker gjerne hele eller deler av butikken for en privat shopping-event, og da er det naturlig at butikken ønsker å servere disse kundene "det lille ekstra", som for eksempel ferske konditorvarer og te eller champagne. 

Her er det Younes El Khomri selv som serverer afternoon tea for å gi en av Diors kunder en ekstra luksuriøs shoppingopplevelse:

Powered by Labrador CMS