Familiebedriften Lie Nielsen, her representert av Anne-Sofie Lie-Nielsen (fjerde generasjon) blir en del av Torben Krarups bakerikjede, Kanelsnurren. Sammen skal de åpne flere nye utsalg i Bergen og omegn.

Lie Nielsen kjøpt opp av Kanelsnurren

Bergens siste familiedrevne bakeri og konditori er historie. Men de populære kakene får leve videre i et nytt konsept.

Publisert Sist oppdatert

Vi forsvinner ikke, vi kommer bare i en ny og sterkere form.

I 114 år har familien Lie Nielsen drevet bakeri- og konditorikjeden med samme navn i Bergen. Nå slår den tradisjonsrike familiebedriften seg sammen med den ekspansive Stavanger-kjeden Kanelsnurren AS. Det opplyser tredje generasjons driver Bernt Lie-Nielsen og datteren Anne-Sofie Lie-Nielsen, som også er engasjert i driften, i en pressemelding.

– Vi merket fort at dette var en god match for oss. Med like verdier i bunn og lidenskap for faget ønsker vi sammen å vokse oss større og sterkere som en håndverksbedrift, sier Bernt, som ikke legger skjul på at de siste årene har vært tøffe for familiebedriften.

– Pandemien rammet konditoriet hardt. Vi måtte legge ned noen butikker, og samtidig har produksjonen flyttet inn i nye lokaler, forteller han.

Lie Nielsen-profil for kaker

Daglig leder i Kanelsnurren, Torben Dam Krarup, er godt i gang med arbeidet i Bergen. Foto: Mariann Strand
Daglig leder i Kanelsnurren, Torben Dam Krarup, er godt i gang med arbeidet i Bergen. Foto: Mariann Strand

Kanelsnurren AS ble etablert av ekteparet Torben Dam Krarup og Lærke Olesen i 2013 og har i dag 13 utsalg i Stavanger og Sandnes. Krarup har vært klar på at ambisjonen deres er å skape en nasjonal bakerikjede med 30-40 utsalg fordelt i landets fem største byer i løpet av en syvårsperiode. Men han har også understreket at den raske ekspansjon ikke må gå på bekostning av kvaliteten. Parets filosofi er tuftet på den moderne gourmetbakeren, der rene, naturlige råvarer og lang hevetid er selvfølgelige ingredienser.

Kanelsnurren AS eier nå 75 prosent av N Lie Nielsen AS, og i løpet av september måned vil alle de fem Lie Nielsen-butikkene i Bergen skifte navn til Kanelsnurren. Men samtidig videreføres Lie Nielsen som merkenavn for kaker og konditorvarer. Også utsalgene i Stavanger og Sandnes, samt nye utsalg i Bergen vil ha en dedikert Lie Nielsen-profil for kaker.

Planer om flere utsalg i Bergen

– Sammenslåingen med Kanelsnurren blir en fin måte å videreforedle vår sterke merkevare på, sier Bernt.

Han tok over Lie Nielsen etter sin far i 1980, og nå har 76-åringen bestemt seg for å gå av med pensjon ved nyttår. Datteren Anne-Sofie Lie-Nielsen skal imidlertid fortsette å jobbe i bedriften og representere familien som fjerde generasjon. Familien Lie-Nielsen skal også være med videre som medeiere av den bergenske virksomheten.

– Sammen med Kanelsnurren skal vi sørge for at bergenserne fremdeles får kjøpt sin elskede Hvite Dame med makronbunn og andre hjertekjære Lie Nielsen-kaker. Vi forsvinner ikke, vi kommer bare i en ny og sterkere form, der vi kan dra nytte av det beste fra begge parter. I september rulles det nye konseptet ut, og deretter er planen å åpne flere nye utsalg i Bergen og omegn, sier Anne-Sofie Lie-Nielsen.

Powered by Labrador CMS