Bakeriet Kanelsnurren, som i dag består av seks filialer i Stavanger og Sandnes, ble startet av det danske paret Torben Krarup og Lærke Olesen i 2013. I fjor solgte de majoriteten av aksjene i selskapet til Øgreid-familien, som vil investere opp mot 100 millioner i virksomheten de neste årene. Planen er at Kanelsnurren skal bli en nasjonal bakerikjede med 30-40 utsalg over hele landet.

– Vi ligger godt an med dette foreløpig, sier Krarup til nettstedet byas.no.

Tidligere i år åpnet han en ny filial øst i Stavanger (Kanelsnurren Øst), og i midten av september åpner han Kanelsnurren Herbarium, som vil ha tilhold i det nye kjøpesenteret Herbarium i Stavanger. Sistnevnte avdeling blir den siste nyåpningen i år. Nå blir det til gjengjeld fullt fokus på å flytte produksjonen fra Verksgata og inn i helt nye lokaler på Forus. Det nye produksjonslokalet som er under bygging på Forus, skal levere varer til alle Kanelsnurrens filialer i fylket. Da Bakeri.net snakket med Krarup tidligere i sommer anslo han at det nye hovedbakeriet vil stå klart i oktober.

Utenfor sentrene

Det er også klart at kjeden skal åpne en ny filial på Eiganes i Stavanger til våren, og dette utsalget blir trolig det siste i rekken i Stavanger/Sandnes.

– Vi føler at vi er godt til stede i Stavanger. Nå er det mer naturlig at vi ser utover mot Jæren, Bryne eller Ålgård, sier Krarup til byas.no.

Krarup forteller til Jærbladet at han helst ikke vil ha flere Kanelsnurren-filialer inne i kjøpesentre.

– Vi vil gjerne være utenfor sentrene. For vår bransje passer ikke åpningstidene til sentrene, for det er lite å gjøre etter klokken fem. Hvis det er noen som har en interessant eiendom, er det bare å ta kontakt, oppfordrer han.

Syv år eller mer

Etter at Rogaland er dekket opp med nok filialer, er planen å etablere Kanelsnurren i Bergen og Trondheim – med minst fem utsalg i hver by. Til slutt skal kjeden være tilstede i alle de fem største byene i landet. Tidsperspektivet på planen er satt til syv år, men Krarup har tidligere understreket overfor Bakeri.net at ekspansjonen ikke må gå på bekostning av kvaliteten bakeriet leverer i dag.

— Vi kommer absolutt ikke til å vokse raskere enn at håndverket kan holde følge. Trenger vi mer tid, er det helt greit, sier han.

Solid økning

I fjor omsatte Kanelsnurren AS for 35,6 millioner kroner. Det var en økning på cirka ti millioner kroner fra 2017, da omsetningen ble 25,9 milloner kroner. Resultatet før skatt ble 3,2 millioner kroner i fjor, mot 3,6 millioner kroner året før. Selskapets egenkapitalendel økte fra 11,2 % i 2017 til 49,5 % i 2018. Kanelsnurren har gått med overskudd hvert år siden 2010.