Vigdis Myhre Næsseth er leder for juryen i Årets Bakeri.
Vigdis Myhre Næsseth er leder for juryen i Årets Bakeri.

Kundeopplevelse tema for Årets bakeri 2020

Fra nyttår kan du nominere kandidater til Årets bakeri 2020. Tema for konkurransen er kundeopplevelse.

Publisert Sist oppdatert

Kampen om kundene handler ikke bare om kvalitet og lokal tilhørighet, men i stor grad også om den opplevelsen kunden har når de besøker de aktuelle bakeriene.

Bransjeorganisasjonen Baker- og Konditorbransjens Landsforening står bak prisen som ble delt ut for første gang i 2018. Edgars Bakeri i Mandal og Elda Bakeri har begge vunnet konkurransen og fått stor medieoppmerksomhet i kjølvannet av kåringen. Blant annet har VGs matnettsted godt.no omtalt begge vinnerne.

Juryen ledes også denne gangen av Vigdis Myhre Næsseth (Fossekall) og består i tillegg av Beret Mette Haga (Innovasjon Norge), Hilde Mortvedt (See New) og Oddbjørn Roksvaag (Vest Vind Media).

Kundeopplevelse

Årets tema for konkurransen er kundeopplevelse. Jurylederen synes det er et spennende tema.
– Vi har valgt å løfte frem et område som det kanskje ikke er så mye fokus på, nemlig kundeopplevelse. Kampen om kundene handler ikke bare om kvalitet og lokal tilhørighet, men i stor grad også om den opplevelsen kunden har når de besøker de aktuelle bakeriene. Dette handler ikke minst om følelsen av å være i et lokalt bakeri, om varene som tilbys, om stemningen i lokalet og ikke minst om hvem de treffer og hvordan dette oppleves. Forbrukerne i dag er i større grad opptatt av historie og forankring, og dette blir også en viktig del av en kundeopplevelse, sier Vigdis Myhre Næsseth.

Skal ha frem kundens stemme

– I denne kåringen skal vi ha frem tre finalister. Disse tre finalistene vil bli avlagt et besøk av et lite team bestående av spesialist på kundeinnsikt/kundeopplevelse samt fotograf. Her skal kundestemmen frem! Og teamet vil observere og snakke med kunder en hel dag i det enkelte bakeri. Slik kan vi klare å kåre på dette temaet – ved at vi faktisk har snakket med aktuelle kunder og dokumentert dette. Dette blir veldig spennende, og vil gi hele kåringen et stort løft.

– Vi har i år valgt et tema som er litt annerledes å vurdere enn de foregående. Det er ikke mulig å foreta en vurdering uten å være i direkte kontakt og tilstede i bakeriet. Det gjør hele konkurransen mer krevende, men også mer levende. Det vil utvilsomt komme mye spennende informasjon ut fra dette, som hele bransjen vil ha nytte av å få innsikt i. Vi håper dette vil sette i gang en «kjedereaksjon» på å ha fokus på kundeopplevelsen i butikk, sier Næsseth.

Av stor betydning å vinne

– Vi har gjennomført kåring av Årets Bakeri to ganger nå, og vi ser at dette skaper et skikkelig engasjement i bransjen. Vi ser også at engasjementet rundt kåringen øker for hvert år, og komiteen har i år kommet i gang mye tidligere. Det betyr at vi får større anledning til å synliggjøre kåringen i ulike media, og forventer derfor enda større engasjement. Vi ser også at det har en stor betydning for vinnerne å bli kåret, sier jurylederen.

Slik nominerer du

For å nominere aktuelle bakerier, må det sendes en e-post til Gunnar Bakke (gb@nhomd.no) i Baker- og Konditorbransjens Landsforening med en enkel begrunnelse for hvorfor akkurat dette bakeriet kan være en god kandidat til kåringen. Her er det viktig å legge vekt på kundeopplevelsen.

Det kan nomineres fra og med 1. januar til og med 22. februar 2020. Innen 15. mars har juryen plukket ut tre finalister, og bransjen vil da få mulighet til å stemme på sine favoritter, før hele konkurransen avgjøres på det planlagte landsmøtet i juni 2020.

– Vi ser et økende engasjement når det gjelder nominasjoner, og dette er vi glade for. Det viser at bransjen engasjerer seg. Men det er viktig at nominasjonene bringer inn god informasjon og argumenter til juryen for at de skal kunne jobbe videre med dette, sier Næsseth.

Powered by Labrador CMS