Da Tine med Bernhard Azinger i spissen laget verdens største pavlova, var det med god hjelp av elevene fra Nannestad videregående skole. De var hele 30 stykker, både fra Vg1 og Vg2. Og en god del av dem var elever på baker- og konditorlinjen.

En av dem var Emilie Svendsen, som hadde en travel dag med å stryke ut vaniljekrem på kaken som endte på 88,6 kvadratmeter.

– Utrolig kult å være med på å sette verdensrekord. Dette har vært veldig gøy å være med på, men det er godt å være ferdig også, sa en sliten Svendsen til Bakeri.net like etter at kaken var ferdig.

Nyttig lærdom

Konditormester Eirik Alistair Solum jobber som faglærer ved Nannestad videregående skole og tror «pavlova-oppdraget» har gitt elevene mye.

– Jeg tror dette bidrar til at elevene kan se andre muligheter i faget som man absolutt ikke tenker på til vanlig. I dette faget kan man av og til få være med på morsomme stunts. Og så er det jo morsomt å lage kake foran publikum. Vi har hatt masse publikum her i dag og det er jo også en ny erfaring å ta med seg.

– I tillegg har de lært tempo og samarbeid. Her gikk det unna og det satte krav til samhandling elevene i mellom. Så her er det mange ting som de både kan og må bruke videre i yrkeskarrieren sin.

– Selv om det er noe helt utenom det vanlige, så er dette mye nærmere en arbeidsdag enn det som det vi har på skolen, sier Solum.

Minne for livet

– Det var kjempegøy at elevene fikk være med på dette og veldig stas at Tine spurte oss. Det var ingen som sa nei. Alle synes dette har vært gøy, selv om enkelte har stått i seks timer og kun lagt på blåbær. Dette kommer de til å huske resten av livet, sier faglærer Asle Faannessen ved Nannestad videregående skole.