Rekordforsøket fant sted i forbindelse med feiringen av Tine-stafettens 25 års jubileum på Bislett stadion. Bak stuntet stod Tine og det ble et sirkus av en kakeproduksjon. 36 personer, de fleste fra Nannestad videregående skole jobbet knallhard i flere timer for å bygge rekordkaken. Pavlovaen ble satt sammen av 500 kvadratiske kakebunner som var laget på forhånd og fraktet til Bislett.

88,6 kvadratmeter

Det var satt opp to seil med teksten «verdens største pavlova». Mellom disse to seilene skulle kaken lages. Tempoet var høyt under hele produksjonen, så høyt at plassen mellom reklameseilene var fylt

Pavlovaen ble målt nøyaktig med laser. Etter at bredden ble ganget med lengden, endte regnestykket på 88,6 kvadratmeter.

Pavlovaen ble målt nøyaktig med laser. Etter at bredden ble ganget med lengden, endte regnestykket på 88,6 kvadratmeter.

Foto: Oddbjørn Roksvaag, Vest Vind Media

med kake allerede en time før tidsfristen som var kl. 13.00. På det tidspunktet var det fortsatt råvarer igjen, så en ivrig gjeng fortsatt og fortsatte, til tiden var ute.
Etter nøyaktig oppmåling med laser hadde kaken en lengde på 23,244 meter og en bredde på 3,812 meter. Det ga et areal på imponerende 88,6 kvadratmeter. Den forrige rekorden var det New Zealand som hadde med 52 kvadratmeter.

Verdens lengste pavlova er 88,6 kvadratmeter og var et imponerende skue.

Verdens lengste pavlova er 88,6 kvadratmeter og var et imponerende skue.

Foto: Oddbjørn Roksvaag, Vest Vind Media

Vil spre seg utenfor Norges grenser

Bernhard Azinger hadde en hard dag på jobb med å koordinere innsatsen til temaet. Og det var en oppglødd og glad konditor som kunne puste lettet ut etter at verdensrekorden var et faktum.

– Hva betyr et slikt stunt for bransjen?
– Det betyr noe for alle som var med her i dag og som har fått et minne for livet. I tillegg har vi fått god mediedekning, blant annet i TV 2. Det gir synlighet for bransjen. Dette er også en nyhet som jeg tror vil spre seg langt utenfor Norges grenser. Vi sender ut pressemelding om dette internasjonalt og har håp om at det også gir medieoppslag i andre land, ikke minst i Australia og New Zealand der pavlova er nasjonalkake. I tillegg frarøvet vi New Zealand verdensrekorden og det kan bidra til å få oppmerksomhet på andre siden av kloden også, sier Azinger til Bakeri.net.

– Dette har vært utrolig moro. Jeg vil rette en stor takk til alle som har bidratt, både i forberedelser og på selve dagen. Uten dere hadde ikke dette vært mulig, sier en fornøyd Azinger.

En fornøyd Bernhard Azinger etter at verdensrekorden er et faktum.

En fornøyd Bernhard Azinger etter at verdensrekorden er et faktum.

Foto: Oddbjørn Roksvaag, Vest Vind Media
Ivrige elever fra Vg1 og Vg2 på Nannestad videregående skole var med å sette pavlova-rekord.

Ivrige elever fra Vg1 og Vg2 på Nannestad videregående skole var med å sette pavlova-rekord.

Foto: Oddbjørn Roksvaag, Vest Vind Media