I mars i år ble det meldt oppbud i Drømmebakeriet i Lierne, og nå foreligger innberetningen fra bostyrer advokat Hege Bjørgum Skillingstad. Den viser det kom inn krav på 47 millioner kroner etter konkursen i Drømmebakeriet, skriver Trønder-Avisa.

Kravene er meldt fra 40 ulike kreditorer. Tre av de største kreditorene hadde pantsikrede krav på 21 millioner kroner til sammen. Den største kreditoren er SG Finans som har et uprioritert krav på drøye 17,7 millioner kroner. Innovasjon Norge har et pantsikret krav på 7,7 millioner kroner, Sparebank1 SMN har et pantsikret krav på 6,7 millioner, mens Friele har et krav på 6,5 millioner, et krav som også er pantsikret.

Resten dreier seg om uprioriterte krav hvor kreditorene ikke får dekning. Blant de uprioriterte kravene er et krav fra selskapets tidligere styreleder, Ivar G. Karlsen, på drøye 2,3 millioner og et krav fra Dynatec på 2,5 millioner.

Bostyreren har også arbeidet med lønnskrav for 46 ansatte. Det samlede kravet var på 1,16 millioner kroner da innberetningen ble avgitt, men arbeidet pågår fortsatt og det fremkommer at kravet eventuelt kan bli større.