For første gang skal Coupe Europe de la Pâtisserie (Konditor-EM) arrangeres i sentrum av Paris. Nå er det nemlig bestemt at denne konkurransen legges til Europain 2020, som arrangeres i messehallen Porte de Versailles i den franske hovedstaden fra 11. til 14. januar i neste år.

Den europeiske VM-kvalifiseringen er kjent for å være den aller tøffeste, og Europain skriver i en pressemelding at publikum kan vente seg et «forrykende show».

Åtte europeiske lag vil bli plukket ut til å delta i konkurransen, som vil foregå 12. og 13. januar. De tre beste lagene kvalifiserer seg til Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021. Det er allerede bestemt at VM-finalen skal arrangeres på Sirha-messen i Lyon 24. og 25. januar 2021.

Sverige vant sist

Konditor-EM er en «reisende» konkurranse, som sist ble arrangert i Torino i 2018. Da var det Sverige som vant.

Konditor-EM er også en konkurranse som hele tiden fornyes. Nye regler og retningslinjer for neste års konkurranse vil bli presentert i september, opplyses det fra Europain.

Også VM i baking

På Europain 2020 arrangeres også Coupe du Monde de la Boulangerie (VM i baking), som er en lagkonkurranse der tolv lag fra hele verden skal delta.

«Mer enn noen gang tidligere ønsker vi å løftet frem håndverket i sektoren», heter det også i pressemeldingen fra Europain 2020.