Én elev er allerede i arbeid, og i løpet av sommeren skal minst 15 elever til ut i lære takket være opplæringskontoret som ble startet 15. februar.

I tillegg har fire elever fått en sommerjobb som trolig blir omgjort til lærlingplass etter sommeren. Det forteller leder Kjetil Dale Aas, som foreløpig er den eneste ansatte i BKO.

— Jeg har konsentrert meg om Vestlandet så langt, og mottakelsen har vært veldig god. Det er tydelig at mange i bransjen har savnet et opplæringskontor, sier han til Bakeri.net.

— Over all forventning

Nærmere 35 bedrifter er blitt medlem av BKO allerede.

— De fleste av dem er i Hordaland og Rogaland, der vi har jobbet aktivt med rekruttering. Men vi har også fått medlemsbedrifter i Sogn og Fjordane, Troms, Vestfold og Østfold. Dessuten skal vi sende noen lærlinger til Oslo, sier Aas, som synes oppstarten av BKO har gått over all forventning.

— Vi begynner å få en klar oppfattelse av hvor man ønsker å få inn elever og hvilke elever som vil begynne hvor, forklarer han.

Stor medlemsbedrift

Mesterbakeren, som har bakerier over hele landet, er en av BKOs medlemsbedrifter.

– Vi ønsker å ta inn lærlinger, og derfor synes vi det er positivt at noen har tatt initiativ til å samordne og gjøre dette arbeidet mer effektivt, sier administrerende direktør i Mesterbakeren, Tor Søreide Sivertsen.

Han understreker viktigheten av at alle som ønsker det får lærlingplass.

— Derfor bør alle i bransjen ta inn lærlinger. Hos oss pleier vi normalt å ta inn noen nye hvert år, sier Sivertsen.