Kjetil Dale Aas heter mannen som nå er ansatt til å lede Baker og Konditorbransjens Opplæringskontor (BKO). Aas er utdannet både baker og konditor og har jobbet i bedrifter som Baker Brun, Solbrød og Norgesmøllene.

Han har lenge hatt tanker om hva som kan gjøres for å bedre rekrutteringen i bransjen. Og da han traff Gunnar Bakke i januar og fikk høre om BKLF arbeid rundt dette, ble det full klaff. Faktisk var det også Gunnar Bakke som ansatte ham i Baker Brun da Kjetil Dale Aas skulle i gang med læretiden.

BKLF har jobbet en periode med å få etablert et eget opplæringskontor for baker- og konditorfaget. Under Rogalandsmesterskapet i Stavanger i starten av februar var det flere av bedriftene i Stavanger-regionen som uttalte seg positive til å knytte seg til det nye opplæringskontoret i regi av bransjen selv. Det ble startskuddet for at kontoret ble startet og var i drift allerede fra 15. februar.

Starter med Vestlandet

– Det er ikke mer enn vel en uke siden jeg startet i jobben, men allerede nå synes det som om behovet for et eget opplæringskontor i bransjen er stort. Jeg har begynt å booke møter med bedrifter og har fått veldig positive tilbakemeldinger om at dette er noe bedriftene har savnet. Den siste uka har jeg booket 10-15 møter, så dette virker så langt veldig lovende, sier Aas.

– Siden jeg er den eneste ansatte, er det umulig å rekke over alt nå i starten. Derfor satser vi først på Vestlandet. De nærmeste ukene og månedene vil jeg booke møter og være på veien i Rogaland, Hordaland og Møre og Romsdal. Målet er å ha knyttet til seg 10 lærebedrifter og 20 lærlinger til sommeren, sier han.

– Nå i starten er BKO et underbruk av BKLF, men vi jobber med å se på hvordan dette skal organiseres fremover, legger han til.

Stor mulighet til bedre rekruttering

– Hva er fordelen med å benytte det nye opplæringskontoret kontra eksisterende opplæringskontorer for matfag?

– Den store forskjellen er at BKO har en rådgiver som kommer fra yrket og som kjenner bransjen. Med god kunnskap til bakeriene har vi mulighet til å sette sammen bedrift og lærling på en helt annen måte. Med bransjens eget opplæringskontor har vi nå fått en stor mulighet til å skape bedre rekruttering til bransjen og ivareta både lærlinger og bedrifter på en bedre måte, sier Aas.