Cédric Grolet vant tittelen «The World's Best Pastry Chef 2018» i den prestisjefylte kåringen The World's 50 Best Restaurants 2018.
Cédric Grolet vant tittelen «The World's Best Pastry Chef 2018» i den prestisjefylte kåringen The World's 50 Best Restaurants 2018.

Kåret til verdens beste konditor – igjen

Franske Cédric Grolet er utnevnt til «The World's Best Pastry Chef 2018».

Publisert Sist oppdatert

For å lage gode desserter med frukt, må du respektere fruktens natur.

Stjerneskuddet Cédric Grolet har fått mange priser og høstet mye anerkjennelse for sitt arbeid som konditor de siste årene. Senest i fjor ble han kåret til verdens beste restaurantkonditor, og nå har han vunnet tittelen «Verdens Beste Konditor 2018» i den prestisjefylte kåringen The World’s 50 Best Restaurants. Han mottok prisen på en seremoni i Bilbao i Spania 20. juni.

Grolet er utdannet ved anerkjente Ecole Nationale Supérieure de la Pâtisserie, og han fikk sin første lærlingplass allerede som 13-åring. Da han flyttet til Paris som 21-åring fikk han jobb hos Fauchon, og gjorde seg raskt bemerket. Seks år senere begynte han i sin nåværende jobb som konditorsjef under Alain Ducasse ved hotellet Le Meurice. Her åpnet han i mars i år også en egen butikk, La Pâtisserie du Meurice.

Virkelighetstro fruktkaker med spennende innhold er noe av det Cédric Grolet er mest kjent for.
Virkelighetstro fruktkaker med spennende innhold er noe av det Cédric Grolet er mest kjent for.
Rubik’s kake er et annet av signaturproduktene til Cédric Grolet.
Rubik’s kake er et annet av signaturproduktene til Cédric Grolet.

Grolet er spesielt kjent for sine bakverk som ligner på ekte frukt, kaken som er formet som Rubiks kube og epleterten som minner om en stor rose. Disse mesterverkene har gitt ham snart én million følgere på Instagram, der han selv beskriver sitt arbeid som «kunst». Men om produktene hans ligner på kunstverk, er de minst like kjent for smaken. Grolet prøver alltid å bevare og fremheve de naturlige fruktsmakene, i stedet for å pakke dem inn i sukker og smør.

— For å lage gode desserter med frukt, må du respektere fruktens natur. Det er første bud, understreker han overfor sogoodmagazine.com.

Grolet er opptatt av at hver frukt er unik, og han vektlegger alltid det unike ved de ulike typene. Han bruker ofte krydder for å fremheve og intensivere de naturlige fruktsmakene. Alt dette beskriver Grolet nærmere i oppskriftsboken «Fruits», som han ga ut i fjor.

Det er i år femte gangen The World’s 50 Best Restaurant også kårer verdens beste konditor. I fjor var det cronutens far, Dominique Ansel, som fikk tittelen The World’s Best Pastry Chef 2017.

 

Powered by Labrador CMS