Coupe du Monde de la Pâtisserie 2023: Japan vinner, mens Frankrike og Italia kommer på henholdsvis andre og tredje plass.
Coupe du Monde de la Pâtisserie 2023: Japan vinner, mens Frankrike og Italia kommer på henholdsvis andre og tredje plass.

Japan vant konditor-VM

Se vinnerproduktene her!

Publisert Sist oppdatert

Etter 16 år var det gledelig å se Japan på toppen av pallen igjen.

Moe Takahashi (sjokolade), Naritoshi Suzuka (sukker) og Yusaku Shibata (is) fra Japan vant finalen i Coupe du Monde de la Pâtisserie 2023.

På andre plass kom det franske laget, som bestod av Georges Kousanas (sjokolade), Jérémy Massing (sukker) og Jana Lai (is).

Italienske Jacopo Zorzi (sjokolade), Alessandro Petito (sukker) og Martina Brachetti (is) kapret tredjeplassen.

Finalen ble avholdt på Sirha-messen i Lyon fredag 20. og lørdag 21. januar, og det var totalt 17 land fra hele verden som deltok. Temaet var klimaendringer, og hvert lag skulle levere 44 desserter og tre skulpturer i løpet av ti timer.

Konditor-VM ble i år arrangert for 18. gang. Japan har kommet på pallen i alle de fem siste mesterskapene, men hadde ikke vunnet siden 2007.

– Etter 16 år var det gledelig å se Japan på toppen av pallen igjen, sier president i Coupe du Monde de la Pâtisserie 2023, Pierre Hermé, i en pressemelding.

Her er Japans vinnerprodukter:

Powered by Labrador CMS