Bilde av Paal tatt til Econa av Erik Ruud. Hennig-Olsen står fritt til å bruke bildet etter avtale med fotograf. Paal står i produksjonen ved spannlinja
Paal Hennig-Olsen er administrerende direktør i Hennig-Olsen Is.

Iskremprodusenten skal samarbeide med kjent konditori

– Vi trenger å utvikle oss, sier administrerende direktør i Hennig-Olsen Is, Paal Hennig-Olsen.

Publisert Sist oppdatert

Svak kronekurs i kombinasjon med økte strøm-, vare- og lønnskostnader førte til at Hennig-Olsen Is leverte sitt svakeste resultat på 99 år i fjor: Et underskudd på nærmere 49 millioner kroner før skatt.

– Det er ingen dans på roser i år heller, forteller administrerende direktør i det familieeide selskapet, Paal Hennig-Olsen til Bakeri.net.

Han har innsett at Hennig-Olsen Is trenger flere ben å stå på, og det er noe av bakgrunnen for at iskremprodusenten har kjøpt seg inn i konditori-kjeden Pascal.

Eier rundt 10 prosent

Kjendiskonditor Pascal Dupuy solgte i vår 60 prosent av livsverket Pascal Konditori AS til investoren Jostein Bjørge. Det gjorde Dupuy for å få hjelp til å vokse videre. Målet hans er utvide virksomheten med utsalg i flere norske byer, og kanskje i noen utenlandske byer.

Bjørge gikk inn i Pascal gjennom selskapet Increment Capital, der han blant annet har med seg Hennig-Olsen Is.

– Vi eier nå rundt 10 prosent av Pascal Konditori AS, bekrefter Paal Hennig-Olsen, som gleder seg til å samarbeide med den kjente konditoren.

– Pascal er en meget engasjert og flink fagmann. Han har et interessant konsept med en sterk merkevare, og jeg ser gode muligheter for vekst gjennom dette samarbeidet. 

Gjensidig nytte

– Hva skal dere samarbeide om, rent konkret?

– Det er for tidlig å si noe rent konkret om hva vi skal gjøre sammen. Veien vil nok bli litt til mens vi går. Men vi kan for eksempel samarbeide om utvikling av nye produkter. 

– Hva ønsker dere å oppnå med dette samarbeidet?

– For vår del er det interessant å få noen nye ben å stå på. Vi trenger å utvikle oss. Men jeg er sikker på at vi vil ha gjensidig nytte av samarbeidet, sier Hennig-Olsen.

– Vanvittig spennende

Pascal Dupuy arrangerte nylig et av sine pop up-salg i Kristiansand, og i den forbindelse spiste han middag med Paal Hennig-Olsen og de tre sønnene hans.

– Jeg har tidligere sagt nei til mange investorer fordi det ikke er sjel i bedriften. Hennig-Olsen Is har sjel, sier konditoren til Avisen Kristiansand. 

Pascal ser for seg å åpne to til tre utsalg i Kristiansand, og da passer det bra med en samarbeidspartner i byen.

– Dette blir et vanvittig spennende samarbeid i fremtiden, slår den entusiastiske konditoren fast.

Pascal Dupuy startet konditoriet Pascal i Oslo for 30 år siden. Tidligere i år solgte han størstedelen av livsverket for å få muligheten til å la kjeden vokse videre.
Pascal Dupuy startet konditoriet Pascal i Oslo for 30 år siden. Tidligere i år solgte han størstedelen av livsverket for å få muligheten til å la kjeden vokse videre.
Powered by Labrador CMS