Selger størstedelen av livsverket

– For meg blir dette en ny start, sier Pascal Dupuy.

Publisert Sist oppdatert

Jeg har et ønske om å utvikle bedriften videre.

Denne uken kom nyheten om at kjendiskonditor Pascal Dupuy (58) selger 60 prosent av livsverket Pascal Konditori AS til investoren Jostein Bjørge.

– Det gjør jeg fordi jeg har et ønske om å utvikle bedriften videre. Jeg har klart å starte seks butikker i Oslo selv, men for å vokse videre har jeg behov for en større struktur, sier Dupuy til Bakeri.net.

Han startet sitt første konditori i Tollbugata i 1995, og selskapet har levert sterke resultater over mange år. I fjor omsatte Pascal for 48 millioner kroner og endte med et resultat før skatt på 9,6 millioner kroner.

Elsker jobben

Ifølge Finansavisens beregninger er Pascal Konditori AS verdt rundt 75 millioner kroner. Dermed casher Dupuy trolig inn rundt 45 millioner kroner på salget. Men han skal på ingen måte slutte å jobbe av den grunn.

– Jeg elsker jobben min! Jeg synes at det er fryktelig gøy å jobbe, og nå får jeg muligheten til å fokusere fullt og helt på det jeg liker aller best, nemlig produktutvikling. Jeg skal også være med på eventer, møte kunder og snakke med journalister. Men det blir deilig å slippe all administrasjonen. Jeg har fått med meg noen veldig dyktige folk som kan ta seg av både det og videreutvikling av varemerket. Planen er å utvide til steder rundt Oslo, men også til andre store byer i Norge. Det hadde jeg ikke turt å gjøre på egenhånd, sier Dupuy.

Skal bli enda bedre

Han føler seg imidlertid trygg på at det er et marked for ham i Bergen, Stavanger og Trondheim. Det har han nemlig testet ut ved å arrangere flere pop up-utsalg den siste tiden.

– Opp igjennom årene har jeg jo fått mange spørsmål om vi ikke kan åpne i flere byer, så jeg visste at interessen var der. Men nå har jeg fått en bekreftelse på at det faktisk er et marked for oss i disse byene, forklarer han.

– Har dere planer om å gjøre noen store endringer, eller skal dere fortsette som før?

– For meg blir dette en ny start. Nå får jeg muligheten til å gjøre Pascal enda bedre. Det vil komme noen store endringer som vil bli synlige i løpet av ett til halvannet års tid. Vi skal blant annet bygge et nytt stort produksjonslokale utenfor Oslo og pusse opp butikkene våre. Jeg kommer også til å utvikle flere nye produkter. Det kommer til å bli superspennende for gjestene våre fremover.

– Sunn utvikling

– Hvordan ser du på konkurransen i Oslo og andre steder? Det er flere håndverkskonditorier nå enn da du startet opp for nesten 30 år siden?

Jeg er ikke bekymret for konkurranse, for jeg tror at det er plass til mange flere gode konditorier overalt i Norge. Og jeg er veldig glad for at flere og flere satser på kvalitet. Det er en sunn utvikling for hele bransjen. Dessuten blir kundene bare mer og mer kvalitetsbevisste. Det er flere av mine tidligere ansatte som har startet for seg selv, og det er ekstra hyggelig. De representerer jo fremtiden. Selv er jeg nok ferdig om ti år, men nå har jeg ordnet det slik at Pascal kan levere videre etter meg, sier Dupuy.

Finansavisen skriver at investor Jostein Bjørge går inn på eiersiden i Pascal gjennom selskapet Increment Capital. Han har med seg Hennig-Olsen-familien, Deli de Luca-gründer Adriano Capoferro og gründerne av leketøysbutikken Sprell. Også Vebjørn Torsetnes kommer inn som eier i Pascal. Torsetnes har bakgrunn fra interiørselskapet Kremmerhuset og blir ny daglig leder i konditorkjeden.

Powered by Labrador CMS