16I forrige uke arrangerte Pals en inspirasjonsmesse på Søndre Bondi Gård i Asker. Arrangementet startet med en kåring av vinnerne i Pals Callebaut Challenge. Deretter ble det invitert til demonstrasjoner og smaksprøver i messeteltet. Pals’ egne ansatte, samarbeidspartnere og leverandører var på plass for å inspirere og vise frem høstens nyheter.

Etter en 12 år lang pause har Pals igjen fått eksklusiv rett til å distribuere Zeelandias produkter i Norge, og inspirasjonsmessen ble derfor en relansering av samarbeidet.

Vegansk tacofyll er en av de store nyhetene som Pals og Zeelandia lanserer sammen i høst. På messen ble det presentert mange fristende snacks- og to go-produkter laget med utgangspunkt i dette fyllet. Tacoboller, tacobaguetter og tacoterter kan nevnes.

– Vi er også opptatt av å hjelpe kundene våre med å øke inntjeningen på ettermiddagen, fra klokken 14-15 og utover, forklarer markedssjef i Pals, Jannicke Færden Berle.

Mat i farta: Baguetter med vegansk tacofyll fra Zeelandia.

Mat i farta: Baguetter med vegansk tacofyll fra Zeelandia.

Foto: Hanne Maria Westeren

Boulies og budapestrull

Den nederlandske spesialiteten boulies er en annen nyhet som Pals lanserer sammen med Zeelandia i høst.

– Vi lager disse snurrene med norsk hvetedeig. De rulles brunt sukker før de stekes, forteller fagkonsulent Helge Sveen i Pals.

Budapestrull er en klassiker som var mye brukt for en del år siden, særlig i Vestfold og Telemark. Nå er denne kaken i ferd med å få en renessanse, og Pals lanserer derfor ferdiglagde bunner som bare må fylles med krem og rulles før alt er klart.

– Budapestrull er et fint alternativ til Napoleonskake, forklarer Sveen.

Boulies er en nederlandsk spesialitet.

Boulies er en nederlandsk spesialitet.

Foto: Hanne Maria Westeren

Makroner og desserter

Makroner har vært i vinden lenge, og det er ingen hemmelighet at det er krevende å lage dem. Zeelandias John Bravenboer presenterte en løsning på dette problemet i Pals-teltet:

– Med vår makron-miks klarer alle å lage gode makroner. Man trenger bare å tilsette vann, så det er veldig enkelt, lover han.

Pals er også den eneste leverandøren av Debics produkter i Norge, og danskene viste frem noen nye dessertløsninger på minimessen. Frossen sjokolademousse, ferdige panna cotta-ringer og mascarpone-barer er tre produkter som gir mange muligheter når desserten skal lages i en fei.

Budapestrull er i vinden igjen, og Pals lanserer nå ferdige budapestrull-bunner.

Budapestrull er i vinden igjen, og Pals lanserer nå ferdige budapestrull-bunner.

Foto: Hanne Maria Westeren

Sjokolade og vaniljekrem

Mangelen på ferdig vaniljekrem har ført til økt etterspørsel etter denne multifunksjonsmaskinen fra Telme (t.h.). Her viser Jens Petter Horni også frem en egenutviklet kransekakesprøyte.

Mangelen på ferdig vaniljekrem har ført til økt etterspørsel etter denne multifunksjonsmaskinen fra Telme (t.h.). Her viser Jens Petter Horni også frem en egenutviklet kransekakesprøyte.

Foto: Hanne Maria Westeren

Horni var på plass med nye og aktuelle maskiner. Kent Madsen fra Callebaut demonstrerte hvordan tempereringsmaskinen for sjokolade kan gi mersalg i årets tre siste måneder. Maskinleverandøren viste selv frem en multifunksjonsmaskin fra Telme.

– Denne maskinen kan blant annet lage vaniljekrem, og derfor er det ganske stor etterspørsel etter den for tiden, sier Jens Petter Horni, som viser til den siste tidens mangel på ferdiglaget vaniljekrem.

Kransekake og marsipan

Hornis egenutviklede kransekakesprøyte er et annet aktuelt redskap for høsten.

– Her fyller man bare på med Pals’ kransekakemasse, kobler til trykkluft og skyter massen ut i formene, forklarer Jens Petter.

Som Norges eneste marsipanfabrikk viste Pals naturlig nok også frem aktuell marsipan på messen. Oransje og sort er fargene som gjelder til Halloween, og den røde varianten er en selvfølge til jul.