World Chocolate Masters ble sist arrangert i 2018, og da var det sveitsiske Elias Läderach som kapret den gjeve tittelen. Nå skal en ny World Chocolate Master straks kåres – gjennom tre intensive konkurransedager på Salon du Chocolat-messen i Paris.

De 18 finalistene som alle har vunnet i nasjonale/regionale konkurranser er noen av verdens aller mest talentfulle og nyskapende konditorer, dessertkokker og chocolatierer. Derfor vil den kommende finalen mest sannsynlig gi et godt innblikk i hvilke trender og smaker som vil dominere industrien fremover. Nye krav til bærekraft vil dessuten bidra til å presse kreativiteten til disse sjokoladekunstnerne enda et par hakk opp, lover arrangøren Cacao Barry.

Fremtiden som tema

#TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE er tema for finalen, som altså arrangeres fra 29. til 31. oktober i Paris. Finalistene utfordres til å dele sin visjon om hva sjokolade vil smake som, se ut som og føles ut som i fremtiden.

Den første oppgaven heter #SHARE og går ut på å lage en sjokoladegave til seks personer. Oppgave to er å lage en oppsiktsvekkende sjokoladeskulptur som sier #WOW, mens oppgave tre heter #TASTE og skal være en sjokoladedessert. Oppgave fire heter #BONBON, og her skal finalistene lage en innovativ konfekt. Den femte oppgaven, #YOU, er finalistenes mulighet til å fortelle en personlig historie.

Disse fem oppgavene skal løses av alle de 18 finalistene i løpet av dag 1 og dag 2 av konkurransen.

Den nordiske delfinalen ble vunnet av finnen Eero Paulamaki, som blant annet lagde denne konfekten.

Den nordiske delfinalen ble vunnet av finnen Eero Paulamaki, som blant annet lagde denne konfekten.

Foto: WCM

Ti av finalistene går videre til dag 3, og der skal de løse ytterligere to oppgaver. I oppgave seks, #TRANSFORM skal deltakerne komme opp med en unik og attraktiv idé, som for eksempel en ny monoprodukt-butikk. Ideen skal transformeres til tre ulike varianter tilpasset tre ulike målgrupper.

Oppgave syv er deltakernes siste mulighet til å overbevise juryen. De skal lage en mindre skulptur med et #DESIGN som aktiviserer smaksløkene. Det ferdige resultatet skal være 100 prosent spiselig.

Juryen ledes av den verdenskjente amerikanske konditoren og chocolatieren Amaury Guichon. Australske Kirsten Tibbals er ansvarlig for alle smaksevalueringer, mens Yusuke Matsushita og Sachi Takagi fra Japan er ansvarlige for å evaluere deltakernes tekniske ferdigheter. Juryen har ellers 18 internasjonale medlemmer.

Tsz Chung Lung vant den kinesiske delfinalen med dette imponerende bidraget.

Tsz Chung Lung vant den kinesiske delfinalen med dette imponerende bidraget.

Foto: WCM