Etter flere runder har vi bestemt oss for å legge bakeriet ut for salg, melder Heggedal Bakeri på Facebook.

Forklaringen er at familiebedriften har hatt sviktende omsetning over tid, og at «det har blitt vanskelig å være et lite bakeri når det gjelder innkjøp av råvarer og kunne være konkurransedyktige i pris ut mot kunden».

Nå er håpet å finne en kjøper. Men går ikke det, avvikles driften med siste leveringsdag 30. juni 2017.

— Vi syns at dette er veldig trist. Dette er en familiebedrift, som både bestefar, far og onkel har drevet før meg, sier daglig leder i Heggedal Bakeri, Ida Cecilie Larsen, til budstikka.no.

I januar i år ble det kjent at Rema 1000 ville kutte ut halvparten av alle produktene fra Heggedal Bakeri, noe som helt klart truet bakeriets eksistensgrunnlag. Dette skapte et sterkt engasjement i lokalbefolkningen, blant annet gjennom underskriftkampanjen«Bevar Heggedal Bakeri», og Rema 1000 valgte til slutt å snu i saken. Heggedal Bakeri fikk til og med innpass i flere Rema-butikker. Men dette var altså ikke nok til å snu den negative trenden.

— Både Coop og Norgesgruppen har jo sine egne bakerier, så de er egentlig ikke interesserte i å ha små, lokale leverandører. Vi har prøvd oss på den største Rema-butikken i Bærum, men det er ikke noe marked for oss der. Navnet vårt er ikke kjent i Bærum. Dermed blir volumet veldig lite. Det er ikke noe vits, sier Larsen til Budstikka.

Heggedal Bakeri har seks fulltidsansatte og syv deltidsansatte.