Sviktende omsetning over tid er grunnen til at bakeriet i Heggedal, med historie helt tilbake til 1932, nå går mot en styrt avvikling.

Tidligere i vår skrev Heggedal Bakeri på Facebook at det er vanskelig å være et lite bakeri som leverer til dagligvarebransjen. De vil gjerne selge familiebedriften, men går ikke det er siste produksjonsdag 30.6.2017.

Ingen konkrete bud

– Har dere hatt noen forespørsler fra interessenter?

– Ja, vi har vært i kontakt med noen angående salg av Heggedal Bakeri, men så langt er det ingenting konkret og slik det ser ut i dag, så legger vi ned i slutten av juni, sier daglig leder Ida Cecilie Larsen, som eier bakerier sammen med sin bror, Eirik Larsen.

– Hvordan havnet Heggedal Bakeri i denne situasjonen?

– Kanskje vi ikke har vært flinke nok til å ha flere ben å stå på. Vi har jo satset mye på dagligvare og det viser seg at de ikke er spesielt interessert i lokale produkter, men at de helst kjøper varer fra egne bakerier, noe jeg forstår, sier Larsen.

Tidligere i år ble det kjent at Rema 1000 ville kutte ut halvparten av alle produktene fra Heggedal Bakeri, noe som vanskeliggjorde videre drift. Lokalbefolkningen i Heggedal mobiliserte, blant annet gjennom underskriftkampanjen«Bevar Heggedal Bakeri», og Rema 1000 snudde. Bakeriet fikk også innpass i flere Rema-butikker i området, men dette var ikke nok til å holde driften gående.

Ansatte uten jobb

Heggedal Bakeri har seks fulltidsansatte og syv deltidsansatte som vil stå uten jobb, hvis det blir nedleggelse.

– Har noen av de ansatte fått ny jobb ennå?

– Nei, så langt har ingen fått ny jobb og det er trist. Flere har søkt på jobber, men det er ikke lett å få jobb i denne bransjen om dagen.

– Hva skal du gjøre fremover, vil du prøve noe nytt eller prøve noe annet i bakeribransjen?

– Jeg er helt ferdig med bakeribransjen.

– Hva med utstyr i bakeriet, er det noe som kan selges?

– Det vet vi ikke ennå. Vi må se hva vi kan få til etter at bakeriet er nedlagt. Kanskje vi får solgt noe og kanskje ikke, sier Larsen.