Råde Baker og Konditori har med oppkjøpet av Cewex-utsalgene nå 14 bakeriutsalg.
Råde Baker og Konditori har med oppkjøpet av Cewex-utsalgene nå 14 bakeriutsalg.

Har kjøpt Cewex-utsalgene

Råde Bakeri har kjøpt de fire utsalgene som ble solgt etter Cewex-konkursen i desember. Nå satser de på lokalbakst i sine 14 utsalg.

Publisert Sist oppdatert

Vi er opptatt av å sikre det lokale, og videreføre lokal bakst.

Bakeriet Cewex i Fredrikstad gikk konkurs like før jul. Det skjedde etter en turbulent periode der de blant annet måtte stenges av politiet da de nektet å etterkomme karantenen ilagt av Mattilsynet. Konkursen føyde seg inn i en rekke av konkurser knyttet til bedriften. Nå har altså Råde Bakeri kjøpt de fire utsalgene fra konkursboet. Driften videre blir uten Cewex-navnet, men noen av deres bestselgende produkter blir fortsatt å finne i hyllene.

Drev utsalgene etter konkursen

Bostyrer Geir Engebret Johansen fortalte før jul til Fredrikstad Blad at de jobbet hardt for å videreføre driften og ha de ansatte i jobb. Derfor tok han kontakt med Linda Fredriksen i Råde Bakeri for å prøve å finne en løsning for å kunne holde utsalgene åpne.
– Det var siste uka før jul, og det sier vel sitt. Alle var opptatt av å holde utsalgene i gang, og med god hjelp fra familien Christensen har vi klart det. Mange bakerier er store, men familiebakeriene er noe for seg selv. I denne situasjonen har to solide familiebedrifter gått sammen for å drive utsalgene som ble påvirket av konkursen videre, og se til at de ansatte fortsatt har en jobb, til Fredrikstad Blad der Fredriksen roser de Cewex-ansatte.

– De har jobbet og stått på. Det er en gjeng positive jenter, og de er opptatt av å drive skikkelig. Vi tar med oss de ansatte i kjøpet, og alle får tilbud om jobb hos oss, sier hun til avisen.

Fra 10 til 14

– Grunnen til at vi valgte å kjøpe opp butikkene er fordi vi er opptatt av å sikre det lokale, og videreføre lokal bakst. På denne måten vil vi også styrke oss på bakeri og spisesteder. Vi har hele tiden et mål om å videreutvikle oss. Vi kommer nok ikke til å videreføre navnet Cewex, men vi er opptatt av at reseptene og merkevarene til Cewex blir videreført. Vi kommer til å ta med oss det Cewex har hatt av bestselgere og komplementere med våre egne varer. Det som har vært viktig for oss har vært å sikre de lokale arbeidsplassene, i tillegg til å videreføre lokal bakst. Det har vi klart, sier hun til avisen.

Powered by Labrador CMS