Før jul i fjor ble det kjent at Vidar Skoglund slutter i jobben som administrerende direktør i Din Baker etter seks år. Nå er det klart at Georg Husebæk (34) blir etterfølgeren hans.

Husebæk har de tre siste årene jobbet som kategorisjef for fastfood og bakeri i Reitan Convenience, som består av kjedene Narvesen, 7-Eleven og Northland.

— Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med alle medlemmene og ta fatt på arbeidsoppgavene. Jeg begynner så smått allerede over påske, så det blir en god overlappingsperiode med Vidar, forteller Husebæk til Bakeri.net.

Vidar Skoglund skal tiltre i sin nye stilling som administrerende direktør i rørleggerkjeden Comfort senest 1. juli.

Revisor i bunn

Husebæk har jobbet i Reitan Convenience de tre siste årene. Før det var han to og et halvt år i Color Line og seks år i Expert. I bunn har han en revisorutdanning fra Høgskolen i Sør-Trøndelag.

Les også: Reitangruppen satser stadig mer på bakervarer

— Jeg har variert erfaring. I min nåværende jobb som kategorisjef for fastfood og bakeri, har jeg jobbet med alt fra forhandlinger og innkjøp til produktutvikling og markedsføring, forteller han.

— Hvilket forhold har du til bakerbransjen ellers?

— Jeg er ingen fagmann, men jeg er veldig interessert og synes det er en fascinerende bransje.

Hovedoppgaven

— Har du noen tanker om hva du vil gjøre som administrerende direktør i Din Baker?

— Det er litt tidlig å si noe konkret om hva jeg skal gjøre ennå, men jeg tenker at hovedoppgaven min blir å skape verdier for medlemmene, som for eksempel gode betingelser. Det blir også viktig å skape plass for utveksling av fagkunnskap. Jeg tror arbeidet blir veldig spennende.

— Hva tenker du om fremtiden for lokale bakerier i Norge?

— Nordmenn er veldig interessert i mat generelt, og kvaliteter som «kortreist» og «lokalt» blir bare blir mer og mer ettertraktet. Derfor tenker jeg at fremtiden for lokale bakerier i Norge ser veldig lys ut.