– Bakervarer er i dag en av de viktigste vekstkategoriene for Narvesen og 7-Eleven, sier administrerende direktør Magnus Reitan i Reitan Convenience, som eier de to kiosk-kjedene.

Reitan Convenience er kioskdelen av Reitangruppen, som ellers består av Rema 1000, Reitan Eiendom og Uno-X Gruppen. Alle forretningsområdene leverte solide resultater i 2015, men Reitan Convenience gjorde det ekstra bra. Det opplyser Reitangruppen i en pressemelding om resultatfremleggelsen onsdag.

– Enormt potensial for vekst

Selv om 2015 var preget av sterkere konkurranse enn noensinne, ble restultatene de beste i selskapets historie. Reitan Convenience omsatte for totalt 15,5 millarder kroner i fjor, og endte opp med et driftsresultat på 553 millioner kroner.

– For få år siden var det knapt noen som trodde det var mulig å oppnå slike resultater gjennom kioskdrift. I dag har Reitan Convenience en kontantstrøm som nærmer seg milliarden, og et enormt potensial for videre vekst, sier Magnus Reitan i pressemeldingen.

– Bakerier viktig konkurrent

Til bakeri.net forteller han at Narvesen og 7-Eleven i Norge satser stadig mer på bakeriprodukter, og at bakervarer er en av kjedenes viktigste vekstkategorier for tiden.

– I takt med vår økte satsing på bakervarer er de tradisjonelle bakeriene blitt en stadig viktigere konkurrent, i tillegg til kaffebarer, juicebarer og frozen yoghurt-barer, blant annet, sier han.

Reitan opplyser at det i fjor ble solgt over ti millioner enheter bakervarer hos Narvesen og 7-Eleven i Norge.

Bildet: Reitangruppen satser stadig mer på salg av bakervarer i kjedene Narvesen og 7-Eleven. Foto: Reitangruppen