Vinn-vinn: — Spar har miljøbevisste kunder og nå kan de spare miljøet samtidig som de sparer penger, sier markedssjef i Spar, Martin Munthe-Kaas.
Vinn-vinn: — Spar har miljøbevisste kunder og nå kan de spare miljøet samtidig som de sparer penger, sier markedssjef i Spar, Martin Munthe-Kaas.

Halv pris på brød hos Spar

Dagligvarekjeden Spar setter ned prisen på brød med 50 prosent en time før stengetid.

Publisert Sist oppdatert

Dette er gode nyheter både for våre kunder og for miljøet.

Tilbudet gjelder alle dagsferske brød i alle butikker, informerer Spar i en pressemelding om den nye ordningen med halv pris på brød en time før stengetid.

– Vi har testet ordningen i noen butikker og resultatene så langt er svært gode. Når vi nå lanserer tilbudet i samtlige butikker tror vi dette er noe kundene våre kommer til å benytte seg av, sier markedssjef Martin Munthe-Kaas.

Han håper nyheten vil bidra til at enda flere brød blir til kveldsmat og frokost rundt om i de tusen hjem.

– Dette er gode nyheter både for våre kunder og for miljøet, sier Munthe-Kaas.

Miljøutfordring

Kasting av mat er en av de aller største miljøutfordringene, og i 2015 viste tall fra ForMat-prosjektet at det kastes 355 000 tonn mat i Norge hvert år.

— Dette tallet må ned, og halv pris på brød en time før stengetid er ett av flere miljøtiltak hos oss i Spar. Det har aldri vært viktigere å ta vare på miljøet og alle må bidra med det de kan, sier markedssjefen.

Han beskriver det nye tiltaket som en vinn-vinn-situasjon, fordi:

Vinn-vinn

— Spar har miljøbevisste kunder og nå kan de spare miljøet, samtidig som de sparer penger. De brødene som ikke blir solgt før stengetid vil gå direkte til grisefôr slik at man sikrer full ressursutnyttelse.

Andre dagligvarekjeder har også gjort noen tiltak for å bidra til mindre matsvinn. For eksempel har Kiwi hatt stor suksess med brød i mindre størrelse. Serien kalles Våre Minste Brød og er utviklet av Bakehuset.

Powered by Labrador CMS