I konkurranseteltet på Rådhusplassen i Oslo er Nordic Bakery Cup nå godt i gang. Det er bakerlandslagene fra Norge, Sverige og Danmark som kjemper om seieren i denne konkurransen.

Treneren for det norske bakerlandslaget, Remy Corbet, forteller at de norske utøverne fikk en god start under forberedelsene i går.

– I går kveld brukte vi halvannen time på forberedelser, og det fungerte veldig bra. Det er viktig å få en god start allerede der. Alt ser ut til å gå bra i dag også, sier han.

Jonathan Burt er ansvarlig for den norske showpiecen og han startet på arbeidet med den allerede klokken syv i dag. Klokken ni fikk han selskap av Fredrik Lønne og Trude Beate Brendehaug, som har ansvar for henholdsvis brød og søt bakst.

– Alle tre er veldig rolige og avslappede. Du ser at de smiler, det er bra, sier treneren.

– Du er ikke nervøs selv heller?

– Nei, jeg er ikke nervøs. Vi er det beste bakeriet i Norge, og jeg må si at disse utøverne er en veldig fin gjeng å jobbe med. Jeg er veldig imponert over dem.

Kontroll på temperaturen

Corbet forteller at laget har gjort noen justeringer med tanke på temperaturen i konkurranseteltet. Under gårsdagens Nordic Pastry Cup var det kaldere enn ventet i Oslo, og det skapte utfordringer for konditorene.

– Jeg tror det skal gå bra for oss. Forhåpentligvis vil teltet bli litt fullere snart, og det vil hjelpe på varmen, sier han.

– Hva tror du om Norges vinnersjanser?

– Jeg tror vi har cirka 80 prosent sjanse for å vinne her i dag.

Jevn konkurranse

Baker- og Konditorlandslagets hovedtrener, Kjetil Dale Aas, tror også at det norske laget har gode vinnersjanser.

– Vi har trent på dette siden januar. Så hvis de har dagen, og alt går etter planen, kommer dette til å gå veldig bra. Vi håper på gull, men det er et veldig høyt nivå på alle de tre lagene. Det kommer nok til å bli ganske jevnt, sier han.

Det svenske laget består av Fredrik Eiserman (showpiece), Tobias Jadberg (brød og bagutter) og Alexander Pelli (søt hvetebakst og kjevlede deiger). Sistnevnte vant tidligere i år Årets bagare i Sverige.

Fra Danmark stiller Bernadett Szabo (showpiece), Jonas Lindegaard Jørgensen (brød og baguetter) og Yasmine Cecilia Weiglin (søt hvetebakst og kjevlede deiger).