Vidar Salte åpnet dørene i Florø Bakeri og Konditori AS i januar 2013. Bedriften hadde i 2016 en omsetning på 4,9 millioner kroner og et resultat før skatt på 222 000 kroner. Bedriften har fått et godt fotfeste i byen siden etableringen. I fjor etablerte også Naustdal Dampbakeri seg i byen og innbyggerne fått et bredere tilbud innenfor baker- og konditorvarer.

Kokk med bred erfaring

Nå gir Vidar Salte stafettpinnen videre til Håkon Bjåstad som tok over virksomheten fra 1. januar 2018. Bjåstad har lang fartstid i matbransjen. Han er utdannet kokk og har jobbet både på båt, offshore og på høyfjellshotell. Han har også drevet pensjonat og forpleining på Fjordbasen i Florø. Siden 2006 har han vært faglærer på restaurant- og matfaglinjen på Øyrane vidaregåande skule i Førde. Det skal han fortsette med også etter at han nå har blitt bakerieier.

– Eg har alltid meint at det var ei fallitterklæring av vi måtte få brødet vårt tilkøyrt. Då eg kom til Florø i 1994 var det to bakeri i byen; Nybø og Stokken. Det trur eg det framleis er rom for, slår den ferske bakeri-eigaren fast overfor lokalavisen Firdaposten.

Blandende følelser

Vidar Salte sier til lokalavisen at han nå ser for seg roligere dager, men har litt motstridende følelser etter at han valgte å selgere bakeriet.

– På den eine sida er det vemodig, på den andre kjenner eg meg letta, for det har vore ganske krevjande. Det har vore både moro og slitsamt!