Remy Corbet gir som trener for Baker- og Konditorlandslaget etter fire år.
Remy Corbet gir som trener for Baker- og Konditorlandslaget etter fire år.

Gir seg som trener for landslaget

– Jeg håper på å komme tilbake som trener ved en senere anledning, sier Remy Corbet.

Publisert Sist oppdatert

Det blir trist å slutte som trener for Bakerlandslaget nå, men jeg tror at det er lurt å ta en pause.

I forrige uke informerte Remy Corbet om at han trekker seg som trener for Baker- og Konditorlandslaget. Corbet har vært lagleder for bakerne siden 2019.

– Jeg vil takke dere for disse fire fantastiske årene, skriver Corbet i meldingen som han publiserte i Facebook-gruppen Hele Norges Bakere.

Corbet forteller at han er stolt over å ha bidratt til at Norge tok gullet i Nordic Bakery Cup i 2019. I forkant av den konkurransen tok han med seg utøverne på et nyttig brødskulptur-kurs i Frankrike.

Tok Norge til VM

Da han begynte som trener lovte han også laget at de skulle få delta i VM, og det løftet holdt han. Da Fredrik Lønne måtte trekke seg fra konkurransen, steppet Corbet selv inn som utøver sammen med Trude Beate Brendehaug og Xiao Juan Peng. Resultatet ble som kjent en imponerende tredjeplass i Norges aller første Coupe du Monde de la Boulangerie.

– Det blir trist å slutte som trener for Bakerlandslaget nå, men jeg tror at det er lurt å ta en pause. Så håper jeg at jeg kan komme tilbake som trener ved en senere anledning, sier Corbet til Bakeri.net.

Les også: Corbet som TV-stjerne

Skal holde flere kurs

– Hva skal du gjøre nå?

– Jeg skal fortsette å fokusere på mine oppgaver hos Mesterbakeren, og jeg skal holde flere kurs. Nylig var jeg en tur i Japan, og der holdt jeg kurs for et bakeri i Tokyo. På den samme reisen var jeg også innom Hanamaruki Foods for å teste noen ny ingredienser, forteller Corbet, som legger til at han også skal lade batteriene hjemme og få mer tid til andre ting enn baking.

– Men jeg skal fortsette å øve og utvikle meg som baker hver dag. Jeg er på ingen måte ferdig med det, understreker han.

Les også: Tilbud om spennende jobb i Sør-Korea

Glade norske bakere etter en overraskende og imponerende tredjeplass i bake-VM i Paris. Fra venstre: Rémy Corbet, Trude Beate Brendehaug, Xiao Juan Peng og trener Kjetil Dale Aas.
Glade norske bakere etter en overraskende og imponerende tredjeplass i bake-VM i Paris. Fra venstre: Rémy Corbet, Trude Beate Brendehaug, Xiao Juan Peng og trener Kjetil Dale Aas.

 

Powered by Labrador CMS