I mars i år deltok Norge for første gang i Coupe du Monde de la Boulangerie, som er et verdensmesterskap for bakerlandslag. Det norske laget besto av Trude Beate Brendehaug, som var kaptein og hadde hovedansvar for søtbaksten, Xiao Juan Peng, som hadde hovedansvar for showpiecen og Remy Corbet, som hadde hovedansvaret for brød og baguetter. Corbet er egentlig Bakerlandslagets trener, men i VM steppet han inn som utøver fordi Fredrik Lønne måtte trekke seg.

Det var nok ikke så mange som hadde regnet med at Norge skulle klare å komme på pallen i sitt første VM. Det vakte derfor både oppsikt og enorm jubel da den greske juryformannen Makarios Papadopoulos utropte det norske laget til bronsevinnere. Papadopoulos var svært imponert over de norske produktene, og i ettertid har han spurt om de norske utøverne og trenerne vil lære bort noen triks til det greske bakerlandslaget.

– Vi vil gjerne hjelpe til og dele vår kunnskap med andre. Det er også veldig nyttig for oss å møte profesjonelle fra andre land, sier Remy Corbet, som har fått en tilsvarende henvendelse fra treneren til det franske bakerlandslaget.

Tilbud om lærerjobb

– Frankrike har ikke vært på pallen i Coupe du Monde på lenge, så nå er de veldig nysgjerrige på hvordan vi klarte det. De vil gjerne komme hit og lære av vår metode, forteller han.

– Hva kan det franske laget lære av dere?

–  Jeg tror at de kan lære å bli mer strukturerte og kommunisere bedre innad i laget. De kan også få inspirasjon til å ta litt flere sjanser, blant annet ved å satse mer på spennende smaker og bruke mer grovt mel, sier Corbet.

Han er selv født og oppvokst i Frankrike, men har bodd i Norge siden 1998. Og her ønsker han å bli værende – til tross for at det har dukket opp en spennende mulighet i Sør-Korea…

– Jeg ble nylig kontaktet av representanter fra Le Cordon Bleu i Seoul. De hadde sett meg under VM i Paris, og i tillegg sjekket ut Instagram- og Facebook-profilene mine. På bakgrunn av dette tilbød de meg en jobb som lærer i bakerfag ved skolen. Kontrakten var femårig med mulighet for forlengelse, forteller Corbet.

Anbefaler landslaget

– Hva svarte du?

– Jeg har familien min i Norge, og jeg ønsker derfor å bli boende her. Så jeg takket nei, selv om det var vanskelig. Jeg er veldig glad i den asiatiske kulturen, og det hørtes ut som en spennende jobb. Vi ble imidlertid enige om at jeg skal komme og holde noen kurs for dem etter hvert, og det tror jeg blir veldig gøy.

Corbet forteller om det spesielle jobbtilbudet av en viktig grunn:

– Jeg vil gjøre ungdommen oppmerksom på alle mulighetene som deltakelse på landslaget og i konkurranser kan gi dem. Mange nye dører kan åpne seg. Så jeg anbefaler alle interesserte å søke om en plass på enten Baker- eller Konditorlandslaget. Hadde jeg blitt tilbudt jobben i Sør-Korea for 20 år siden, kan det godt hende at jeg hadde takket ja, sier han.