Martin Fjeld startet surdeigsbakeriet Ille Brød i Oslo høsten 2017.

Fra dårlig til enda verre for Ille 

Surdeigsbakeriet har nedbemannet og stengt sitt nye utsalg på Briskeby. 

Publisert

– Siden vi åpnet bakeriet vårt for seks og et halvt år siden har det alltid vært en kamp for å få endene til å møtes. Men i det siste har vår økonomiske situasjon gått fra dårlig til mye verre.

Slik innleder surdeigsbakeriet Ille Brød sitt siste innlegg på Instagram, der det også opplyses om konsekvensene av krisen:

Leter etter en ny eier

– Vi har vært nødt til å nedbemanne nesten alle våre dyktige ansatte. I mellomtiden leter vi etter en ny eier som kan hjelpe oss med å omskape Ille Brød til en bærekraftig bedrift. 

Gründer og daglig leder Martin Fjeld har hele veien vært åpen om at bakeriet har slitt økonomisk. Han har også satt i gang ulike tiltak for å prøve å bedre situasjonen. 

– Trist tid

I fjor vår hentet Ille Brød inn over to millioner kroner i en emisjon. De friske midlene ble brukt til å åpne et nytt utsalg på Briskeby, i et lokale som bakeriet delte med cateringbedriften Svenssons Fat. Det nye bakeriutsalget som åpnet i november hadde sin siste åpningsdag 27. mars. 

På Briskeby i Oslo deler Ille Brød lokale med Svenssons Fat.
På Briskeby delte Ille Brød lokale med Svenssons Fat, som også har varslet at de skal stenge.

– Fremover kommer vi også til å ha reduserte åpningstider og mindre produksjon i Lakkegata. Det er en trist tid for Ille akkurat nå. Men vi håper at vi skal komme sterkere tilbake på et senere tidspunkt. Tusen takk for all støtte, skriver Ille Brød til slutt.

For få faste kunder

Det kompromissløse surdeigsbakeriet har vunnet flere priser og kåringer, og Ille Brød har alltid vært en stor snakkis i sosiale medier. Men det har vært for få faste kunder som har handlet hos dem daglig.

– Dessverre har ikke Oslo-folk den samme bakerikulturen som de for eksempel har i København, har Fjeld tidligere uttalt. 

 

Powered by Labrador CMS