Fornøyd: – Vi har nådd minstemålet vårt og vel så det, sier daglig leder i Ille Brød, Martin Fjeld, etter emisjonen.

Hentet inn over to millioner kroner

Surdeigsbakeriet Ille Brød har fått 286 nye deleiere - og nok kapital til å åpne et nytt utsalg med egen mølle.

Publisert

Tanken er at det nye utsalget skal bli et slags ressurssenter for korn og surdeigsbakst.

Tidligere i år varslet Martin Fjeld i Ille Brød at de ville selge aksjer for å åpne et nytt utsalg i sentrum av Oslo.

Planen var å hente kapital gjennom en kampanje på plattformen Folkeinvest.no. Minstemålet for å realisere planen om et nytt utsalg, var satt til to millioner kroner. Håpet var imidlertid å få inn fire millioner kroner.

Nå er kampanjen avsluttet, og resultatet er klart: 286 personer har kjøpt aksjer i surdeigsbakeriet for til sammen 2 374 000 kroner.

– Vi skulle gjerne fått inn enda mer. Men vi har nådd minstemålet vårt, og vel så det. Vi er kjempefornøyde med at vi nå kan åpne et nytt utsalgssted med egen mølle i Oslo, sier Fjeld til Bakeri.net.

– Hvem er de nye deleierne?

– Det er helt vanlige folk. Privatpersoner som har tro på prosjektet vårt. De har kjøpt aksjer for alt fra 1000 til 300 000 kroner, forteller Fjeld.

Vil bli et ressurssenter

Nå begynner jakten på et egnet lokale i sentrum av hovedstaden. Planen er å åpne det nye utsalget på et sted hvor det ferdes mye folk. Det skal være en kafé der kundene kan sette seg ned og nyte fersk surdeigsbakst, men også et sted for å dele kunnskap og erfaringer.

– Tanken er at det nye utsalget skal bli et slags ressurssenter for korn og surdeigsbakst, forklarer Fjeld.

– Hva slags type mølle skal dere ha der?

– Vi skal investere i en virvelkvern. Med den skal vi ferskmale mel til både vår egen produksjon og til kunder, sier han.

Håper å åpne til høsten

– Når ser du for deg at dere kan åpne?

– Nå har vi fått inn den nødvendige kapitalen, så da gjenstår det bare å finne et lokale og komme i gang. Vi håper på å få det til en gang tidlig på høsten, sier Fjeld.

Ille Brød har holdt til i Lakkegata på Tøyen i Oslo siden 2017. Surdeigsbakeriet leverer i dag til cirka 40 butikker og serveringssteder, men lønnsomheten i bedriftsmarkedet er ikke så god. Derfor ønsker de nå å åpne på et mer sentralt sted, hvor de kan nå ut til flere privatkunder.

Powered by Labrador CMS