Det norske laget under presentasjon av lagene søndag kveld. Fra venstre Kjetil Dale Aas, Rémy Corbet, Trude Beate Brendehaug og Xiao Juan Peng.
Det norske laget under presentasjon av lagene søndag kveld. Fra venstre Kjetil Dale Aas, Rémy Corbet, Trude Beate Brendehaug og Xiao Juan Peng.

Følg med Norge !

PARIS: Det norske laget konkurrerte i dag i bake-VM i Paris. Deltakelsen er historisk i seg selv og en god norsk prestasjon vil gå inn i historiebøkene. Følg konkurransen på Bakeri.net.

Publisert Sist oppdatert

Målet er å komme midt på resultatlisten.

Det er første gang Norge deltar i Coupe du Monde de la Boulangerie. Det er i seg selv en prestasjon. I dag står de norske deltakerne Rémy Corbet, Trude Beate Brendehaug og Xiao Juan Peng i ilden.

De har hovedansvar for hver sin kategori. Rémy Corbet har ansvar for brød og baguetter, Trude Beate Brendehaug er ansvarlig for søtbakst og Xiao Juan Peng står for brødskulpturen. I tillegg samarbeider laget om den fjerde kategorien som er sandwich.

Hver deltaker har lagt ned et historisk stort antall timer som en norsk forberedelse til et internasjonalt bakemesterskap.

Bli bedre kjent med deltakerne her:

Rémy Corbet

Trude Brendehaug

Xiao Juan Peng

Rémy Corbet i full konsentrasjon under preppen søndag kveld.
Rémy Corbet i full konsentrasjon under preppen søndag kveld.

Norge i ilden i dag

Årets Coupe du Monde de la Boulangerie er nummer elleve i rekken og har elleve deltakende land. Det skulle egentlig vært 12, men Japan trakk seg på grunn av pandemien. Norge konkurrerer på mandag som er siste konkurransedag sammen med Taiwan, Costa Rica og Senegal. På lørdag konkurrerte Danmark, Frankrike og Egypt. Søndag konkurrerte Marokko, Sør-Korea, Nederland og Elfenbenskysten.

Norge starter konkurransen 05.00 i dag. Laget skal være ferdig 13.00.

Premieutdelingen er tirsdag klokken 11.00. Tradisjonen tro er slike seremonier fylt med lange taler fra sponsorer og partnere i forkant. Det er derfor å forvente at resultatene vil være klare rundt klokken 12.

Bakeri.net snakket med trener Kjetil Dale Aas under preppen søndag kveld.

– Stemningen i laget har vært litt nervøs nå de siste timene før prepp, men jeg ser at alle er i riktig fokus nå som de er på plass i boksen og klargjør til i morgen. Forberedelsene har gått akkurat slik vi har ønsket. Vi var også heldig når vi trakk oppgaver, sier Aas som er veldig klar for konkurransen.

– Hvis ikke noe går galt, så kommer laget til å levere etter planen.

Trude Beate Brendehaug under preppen søndag kveld.
Trude Beate Brendehaug under preppen søndag kveld.

Følg konkurransen

Bakeri.net er på plass i Paris og dekker konkurransen. Du vil finne artikler og videointervjuer her på våre nettsider. Følg også Bakeri.net på Instagram (bakeridotnet) og på Facebook (Bakeri.net). På Instagram vil du få live oppdateringer fra VM.

Norske smaker

Norge har satset dristig med norske smaker som både brunost og geitost. Det blir definitivt spennende å se hvordan det treffer de internasjonale ganene i dommerpanelet. Selv om det er dristig, er det også kanskje Norges beste kort – det å få frem de særnorske smakene. Ser vi litt tilbake, så har det vært en suksessoppskrift tidligere. Ikke minst da hoveddommer Günther Koerffer i Nordic Bakery Cup i 2019 uttalte følgende om Fredrik Lønne sitt brød med grønn pepper og geitost: – Det er faktisk det beste brødet jeg har smakt noensinne, fortalte han til Bakeri.net like etter konkurransen.

Coupe du Monde de la Boulangerie

Coupe du Monde de la Boulangerie går fra 26. til 28. mars, med premieutdeling den 29. mars. Konkurransen er den tolvte i rekken. Årets lag er Sør-Korea, Costa Rica, Elfenbenskysten, Danmark, Egypt, Frankrike, Marokko, Norge, Nederland, Senegal og Taiwan. Det tolvte laget, Japan, trakk seg på grunn av pandemien. Tema for konkurransen er "kjærlighet".

Hvert lag har to dager til rådighet. Dag en er forbeholdt oppveiing og tilrettelegging for dag to som er selve bakedagen. Det norske laget skal i ilden mandag 28. mars. Premieutdelingen er dagen etter, tirsdag 29. mars.

Den rutinerte dommeren var nærmest i ekstase over det norske brødet, som han beskrev med ordene «enormt», «fantastisk» og «enestående». Tirsdag får vi vite hva et enda bredere dommerpanel mener om de norske smakene.

– Vi har satset på norske råvarer og norske smaker. Det er kanskje litt dristig, men norske råvarer er av høy kvalitet og gir produktene særpreg. Det gjelder både innenfor søtbakst og brød. Det er et fortrinn vi ønsker å utnytte, sier Remy Corbet. For eksempel er grovt mel vanlig i Norge. Dette gir særpregede surdeigsbrød, og har ofte pleid å få oppmerksomhet i internasjonale konkurranser. Det norske laget kan likevel ikke bare bruke norske råvarer, da det er krav om å bruke en viss andel fransk mel, blant annet i bagetter.

Tema for konkurransen er «kjærlighet», og det norske laget har jobbet hardt med produkter som skal skille seg ut på smak og estetikk.

Xiao Juan Peng under preppen søndag kveld.
Xiao Juan Peng under preppen søndag kveld.

Norges produkter

Dette er produktene det norske laget skal lage.

Mål om øverste del av tabellen

Trener Kjetil Dale Aas sier følgende om lagets forventninger til den norske prestasjonen:

– Målet er å komme midt på resultatlisten. På en god dag så leverer vi på nivå med de beste. Resultatet er dermed avhengig av vår egen dagsform, men minst like mye av dagsformen til de vi skal konkurrere mot. Samtidig: Hvis vi leverer det vi har gjort på trening, så er vi uansett fornøyd, sier en spent trener til Bakeri.net.

– Stemningen i laget er kjempegod. De føler seg trygge på det de skal levere. Og så blir det selvsagt godt for alle involverte å få litt mer fritid etter et hardkjør med trening over lang tid. Det har de virkelig forkjent etter å ha lagt ned all sin fritid i forberedelsene.

Powered by Labrador CMS