Spanske Lluc Crusellas vant finalen i World Chocolate Masters i fjor høst.

En ny sjokolademester skal kåres

Påmeldingen til World Chocolate Masters 24/25 er åpnet.

Publisert

Det er en enestående mulighet til å utveksle verdifulle erfaringer og ny kunnskap med fagfolk fra andre deler av verden.

World Chocolate Masters er en prestisjefylt konkurranse for konditorer, chocolatierer og dessertkokker fra hele verden. Mesterskapet pågår over en periode på to år, og nå er det klart for en ny runde.

Påmeldingen til World Chocolate Masters 24/25 ble nylig åpnet. Fra og med januar 2024 vil det bli arrangert nasjonale og regionale finaler rundt om i verden.

Her i Norden vil det bli arrangert en regional konkurranse for alle påmeldte fra de nordiske samt de baltiske landene. Vinneren av den nordiske konkurransen sikrer seg en plass i finalen i World Chocolate Masters 24/25.

Lluc Crusellas fra Spania vant finalen i World Chocolate Masters 21/22 i fjor høst, og han er derfor regjerende World Chocolate Master frem til en ny sjokolademester kåres høsten 2025.

Hvem vil leke?

«Play» (lek) er det nye temaet for 2025-finalen. Det handler om å leke med ingredienser, farger og teksturer for å skape fantastiske og sanserike opplevelser.

Sjokolade skaper som kjent forventninger og glede. Men i tillegg til å gjøre mennesker glade, bør fremtidens sjokolade også gjøre planeten vår glad. Deltakerne oppfordres derfor til å tenke nøye igjennom valg av ingredienser og sørge for å etterlate minst mulig avfall. De må imidlertid aldri glemme smaken, som alltid vil være det viktigste kriteriet for å overbevise både en jury og fremtidens forbrukere.

Deltakerne i World Chocolate Masters 24/25 oppfordres dessuten til å skape noe som gjør godt for kropp og sinn. Aller helst skal de presentere konfekt, kaker og desserter som både smaker godt og er sunne.

LLuc Crusellas i aksjon på første dag av finalen i oktober 2022.
LLuc Crusellas i aksjon på første dag av finalen i oktober 2022.

Enestående mulighet

Siden starten i 2005 har World Chocolate Masters utviklet seg til å bli en viktig arena for nytenking og innovasjon. Flere store trender innen sjokolade- og konditorkunst har oppstått her, og for mange deltakere har konkurransen vært et viktig springbrett for en videre internasjonal karriere.

– Å delta i World Chocolate Masters er en utfordrende reise som gir deg påfyll og gjør deg mer komplett som fagperson. Det er en enestående mulighet til å utveksle verdifulle erfaringer og ny kunnskap med fagfolk fra andre deler av verden, sier de to tidligere vinnerne Vincent Vallée og Elias Läderach i en pressemelding.

 

Powered by Labrador CMS