Primulator, som er en leverandør av blant annet gelato- og iskremmaskiner, arrangerer NM i gelato/iskrem i Oslo onsdag 30. oktober.

– Vi opplever at interessen for å lage sin egen gelato og iskrem har økt kraftig de siste årene. Og nå som det konkurreres i nesten alt, tenkte vi at det var på tide med et NM i iskrem også, sier Anders Abrahamsen, som er kategorisjef for mat i Primulator AS.

Han forteller at Primulator i Sverige har vært med på å arrangere et nasjonalt mesterskap i gelato/iskrem, kalt Glass-SM, siden 2016.

– Og nå prøver vi altså å gjøre noe lignende her i Norge.

Elleve påmeldte

Primulator hadde på forhånd satt et tak på tolv deltakere i konkurransen, og elleve deltakere meldte seg på innen fristen.

– Det er vi strålende fornøyd med, sier Abrahamsen, som nå ser frem til konkurransedagen.

Disse skal delta i NM i gelato/iskrem 30. oktober:

 1. Christopher Kaino (Oslo Raw)
 2. Siri K. Iversen (Siri’s Soulfood)
 3. Alfredo Fabio Esposito (Fardal)
 4. Geir Tengs (Il Gelato)
 5. Frode Stavran (Simens Isbar)
 6. Rasheedh Dodakh (Sandwich Brothers)
 7. Sten Erik Tanum (Mat for sansene)
 8. Mia Nilsen (Café Victor)
 9. Dario De Simone (Dario’s)
 10. Nora Prebensen (Sval Gelato)
 11. Dirk Kiefer (Lamella Iskrem)

Hver deltaker får 30 minutter på seg til å lage seks liter av sin egen gelato/iskrem. Fem liter skal presenteres i stålbakke og bedømmes på utseende, presentasjon og kreativitet. Den siste literen skal presenteres i polyesterenbeholdere og bedømmes på smak og konsistens. Deltakerne får ha med seg en ferdig pasteurisert base og de øvrige ingrediensene som de trenger for å lage sin egen gelato eller iskrem.

Bernhard Azinger (Tine SA), Lars Erik Undrum (Villa Sole) og Maurizio Luongo (Hotel Bristol) skal være dommere i NM i gelato/iskrem 30. oktober.