Med sin første bakebok ”Alle kan bake” har konditor og blogger Elin Vatnar Nilsen, kjent fra bloggen Krem.no, truffet en nerve hos bakeglade nordmenn. Lista er lagt lavt og meningen er å inspirere folk til å prøve å bake hjemme.

– Min første bok er trykt opp i 12 000 eksemplarer, noe jeg har forstått er mye i dette segmentet. Når boken er ett år gammel, i april 2018, så vil den selges til redusert pris og da åpner det seg enda ett nytt marked. Så det er veldig kjekt og spennende å få lage en oppfølger så raskt, sier Elin Vatnar Nilsen til Bakeri.net.

Vil inspirere

Forlaget har vært veldig fornøyd med salget av bok nummer en, som er noe av grunnen til at Elin får tilbud om å lage en oppfølger såpass tett på.

Tematikken i den nye boka ønsker ikke forlaget å gå ut med ennå, men malen ligner på den forrige boka.

– Jeg legger lista lavt og prøver å inspirere hverdagsfolk til å bake hjemme på sitt eget kjøkken. Jeg vil at alle som leser boka skal ha mulighet til å klare å lage det jeg skriver om. Jeg kan ikke si noe om temaet ennå, men jeg kan si at denne nye boka blir litt mindre grundig og teknisk enn den første. Det vil også bli litt personlige anekdoter, som i den første, det har jeg fått mange gode tilbakemeldinger på, sier Elin.

Lavere skuldre

Elin legger opp til 60 oppskrifter, som hun henter fra bloggen sin Krem.no, en av Norges best besøkte bakeblogger. Hun har skrevet kontrakt med forlaget Cappelen Damm på 2000 bøker i første omgang, men blir den en suksess som den første, så kan den selge i mye høyere antall.

– Jeg har definitiv mye lavere skuldre nå enn da jeg skrev den første boka. Jeg trodde at absolutt alt måtte være perfekt og var nervøs for at det ikke skulle bli bra nok. Nå er jeg mer tro mot meg selv og jobber i troen på at folk kommer til å like det jeg skriver. Det synes jeg salget av ”Alle kan bake” er et bevis på, sier hun.

Bygger merkevaren

– Jeg må også rose forlaget for at jeg får lage en oppfølger så raskt, det tyder på at de har troen på det jeg driver med.

– Er du blitt kun forfatter nå eller er du også blogger ?

– Jeg er vel begge deler. Å skrive bøker er en flott måte å bygge merkevare på og jeg er veldig glad for muligheten til å kunne kalle meg selv kokebokforfatter. Men bloggen lever i beste velgående, sier Elin Vatnar Nilsen.