Rune Vindsetmo er daglig leder i Edgars Bakeri, som har utsalgssteder over hele Sørlandet.
Rune Vindsetmo er daglig leder i Edgars Bakeri, som har utsalgssteder over hele Sørlandet.

Edgars nummer 13 og 14

Edgars utvider med nytt utsalg i Lillesand. Lund i Kristiansand har også fått Edgars-utsalg – der har det vært storinnrykk de første ukene.

Publisert

I mitt hode ser vi ingen begrensninger, enten det er New York eller London.

De takker nei til flere nye utsalg enn de åpner. – Vi blir ofte kontaktet om vi kunne tenke oss å komme og prøve oss på nye steder. Da vurderer vi det, sier daglig leder Rune Vindsetmo.

Edgars Bakeri er tilbake på nyåpningssporet igjen:

To nye i året

– Vi har vel som regel åpnet et nytt utsalg hver sjette måned de siste årene. Så har det vært litt mer stille i koronaperioden. Vi har brukt tid på å tenke igjennom hvordan vi skal utvikle oss videre, forteller han.

Kvalitet er det viktigste for sørlandskjeden med hovedkvarter i Mandal.
Kvalitet er det viktigste for sørlandskjeden med hovedkvarter i Mandal.

De siste to årene har det delvis vært stille perioder. Samtidig bidro et stort sommerkonsept med alkohol, musikk, restaurant og isbar i hjembyen Mandal godt til å holde hjulene i gang. I løpet av tiden med restriksjoner og svingninger har Vindsetmo og kompanjong Hans Inge Justnes også solgt seg ned og fått med seg Norgesbakeriene som medeier.

Lund og Lillesand

Nå er Edgars på plass på Marvika Torv på Lund i Kristiansand, og i mai blir det også utsalg på Lillesand senter. Fra før har utsalget på Sørlandssenteret vært det eneste som kjeden har hatt øst for Kristiansand sentrum.

– Det er ikke noe mål i seg selv å åpne masse nye steder. Men hvis vi ser et marked eller en lokalitet som virker interessant, har vi aldri vært redde for å hive oss rundt. Vi har bygget opp gode systemer gjennom de siste årene og har en god gjeng medarbeidere som står på og tar ansvar, sier Rune Vindsetmo.

Melissa Egeland og kollegene har hatt solid innrykk av kunder lenge før området er ferdig utbygd.
Melissa Egeland og kollegene har hatt solid innrykk av kunder lenge før området er ferdig utbygd.

Ferske varer, ferske folk

Han snakker varmt om kvalitet og om produkter som folk skal komme tilbake og handle.

– Vi har veldig god kapasitet. Det gjør at vi ikke trenger å ta ut hele produksjonskapasiteten vår. Vi kan ta ut det vi får solgt, sier han.

Nye utsalg skal ikke gå på bekostning av ferskheten. Dessuten handler det om mye mer enn bare ekstra omsetning, bedyrer Edgars-sjefen:

– Med nytt utsalg tenker vi ikke bare på de millionene det betyr i økt omsetning. Men kanskje vi kan få en god mann til på laget som gjør nye ting og tester spennende varianter? Den beste investeringen vi kan ha, er fornøyde kunder som kommer tilbake igjen, sier han.

God rekruttering

– Vi er ikke skapt for å være den som selger mest og er billigst. Det krever så store volum at vi ikke har kapasitet til det. Jeg tror vi har funnet vår lille nisje. Vi er baker- og konditormestere som jobber fra jord til bord med hele verdikjeden: Tar inn råvarer og setter dem sammen på en spennende måte, oppsummerer Vindsetmo.

Lunsjen trekker gjerne fullt hus hos Edgars på Lund.
Lunsjen trekker gjerne fullt hus hos Edgars på Lund.

Bransjen sliter med rekrutteringen. For Edgars, derimot, har ikke den vært noe problem, sier han. Nye folk kommer og banker på døren selv – sjefen tror at bakeriet har vært sett på som en attraktiv arbeidsgiver.

Ingen geografiske grenser

På Marvika Torv på Lund har Edgars åpnet i et tidligere industriområde som er i ferd med å bli bygd om til attraktive boliger. Her dukker det opp butikker og spisesteder, og utenfor bakeriutsalget ligger en soloppvarmet trapp som Rune Vindsetmo beskriver som det norske svaret på Spansketrappen i Roma.

Fra før ligger utsalgene i gågater eller på kjøpesenter – dette er det første i en bydel. Men trafikken har vært god de første ukene på Lund.

Lillesand blir det østligste utsalget så langt og det første utenfor tidligere Vest-Agder fylke. Sjefen har ikke noen geografiske grenser for hvor Edgars kan etablere seg.

– Alt er snakk om prosess, teknikk og kvalitet. I mitt hode ser vi ingen begrensninger, enten det er New York eller London. Hvis man begynner å legge bånd på seg selv, blir hverdagen kjedeligere, sier Rune Vindsetmo.

Rune Vindsetmo sammenligner den nybygde, solrike trappen utenfor bakeriet med Spansketrappen i Roma.
Rune Vindsetmo sammenligner den nybygde, solrike trappen utenfor bakeriet med Spansketrappen i Roma.
Powered by Labrador CMS