Å lene seg tilbake og nyte suksessen, er ikke vår stil, sier daglig leder i Edgars Bakeri, Rune Vindsetmo til Bakeri.net.

For bare to år siden ble Edgars Bakeri kåret til Årets Bakeri etter å ha gjennomført en svært vellykket endrings- og omstillingsprosess. Nå er det store endringer på gang i igjen. Edgars Bakeri har nemlig kjøpt opp restauranten Food Lounge på kjøpesenteret Alti Mandal – og gjort den om til Edgars – litt mere…. Det nye spisestedet ble offisielt åpnet 27. februar – få meter unna bakeriets kjøpesenter-filial, hvor det nesten alltid er fullt.

– Vi har lenge hatt et behov for å utvide Edgars Bakeri på Alti Mandal, men det var ikke fysisk mulig. Vi har også hatt et ønske om å utvide hele konseptet vårt, og derfor slo vi til da muligheten for å overta Food Lounge bød seg, sier Vindsetmo.

Edgars – litt mere har allerede mange besøkende.

Edgars – litt mere har allerede mange besøkende.

Foto: Edgars Bakeri

Bakervarer i sentrum

Han forklarer at oppkjøpet av Food Lounge og den nye utvidelsen av konseptet er en stor satsing for bedriften.

– Målet er å gi hele kjeden et løft. Etter hvert vil alle utsalgene våre få elementer fra Edgars – litt mere, men i første omgang tester vi det bare ut her i Mandal, sier Vindsetmo.

Også da nye Edgars skulle lanseres for cirka fem år siden, ble konseptet først testet ut på senteret i Mandal. Økt fokus på håndverk og det opprinnelige ble en umiddelbar suksess, og i ettertid har Edgars utvidet med nye filialer flere steder på Sørlandet. I dag består kjeden av ti utsalg med en forventet omsetning på til sammen 70 millioner kroner i 2020 – året da Edgars skal bli litt mere….

– Men samtidig skal vi bli ved vår lest. Gode bakervarer vil alltid stå i sentrum for virksomheten vår, understreker Vindsetmo.

Edgars – litt mere byr på litt mere enn en tradisjonell Edgars Bakeri-filial.

Edgars – litt mere byr på litt mere enn en tradisjonell Edgars Bakeri-filial.

Foto: Edgars Bakeri

Bake- og kokkeverksted

Selv om bakerikonseptet nå utvides med varme retter, vil alt være brød- og kornbasert. Edgars Bakeri har allerede utvidet tilbudet i utsalgene sine med supper og tilbehør som aioli og pesto. På menyen i Edgars – litt mere finner man i tillegg salater, pastaretter, burgere og pizza. Kokkene som tidligere jobbet for Food Lounge har fått lov til å fortsette hos Edgars – litt mere, og Vindsetmo beskriver det nye kjøkkenet som et «bake- og kokkeverksted». Planen er at Edgars – litt mere på Alti Mandal skal fungere som et «bak-kjøkken» for mange av Edgars-filialene på Sørlandet.

– Vi skal prøve å forene to fag og se hvordan kundene reagerer på det. Dette skjer også fordi vi er lei av å prøve å bli en nisjeleverandør til noen som vil betale prisen for gode bakervarer. Det er altfor mange billigprodukter der ute, så konkurransen er for tøff. Med Edgars – litt mere…. ønsker vi å ta en større bit av kaka. Men målet er ikke å vokse mest mulig. Det viktigste for oss, er å bygge videre på det vi har og styrke Edgars Bakeri, forklarer han.

Kyllingsalat servert med grovt brød fra Edgars – litt mere.

Kyllingsalat servert med grovt brød fra Edgars – litt mere.

Foto: Edgars Bakeri
I tillegg til varme og kalde lunsjretter, byr Edgars – litt mere også på tradisjonell fersk hvetebakst fra bakeriet.

I tillegg til varme og kalde lunsjretter, byr Edgars – litt mere også på tradisjonell fersk hvetebakst fra bakeriet.

Foto: Edgars Bakeri
Melissa Egeland er en av de ansatte i Edgars – litt mere på Alti Mandal.

Melissa Egeland er en av de ansatte i Edgars – litt mere på Alti Mandal.

Foto: Edgars Bakeri