Brødrene Ola og Lars Berbusmel satser sammen i det gamle lokalet til Rustikk og Nord Café i Bodø.
Brødrene Ola og Lars Berbusmel satser sammen i det gamle lokalet til Rustikk og Nord Café i Bodø.

Brødre starter nytt bakeri i Bodø

Til høsten åpner brødrene Ola og Lars Berbusmel sitt eget bakeri i Bodø sentrum.

Publisert Sist oppdatert

Vi føler jo et visst press om å oppnå suksess.

Den ene broren er baker, den andre kokk. Sammen har de drevet en cateringbedrift i fem år, og nå starter de i tillegg et bakeri som skal hete Brødrene Berbusmel.

— Vi gleder oss veldig til å åpne, for dette er noe vi har drømt om lenge, sier Ola Berbusmel, som er bakeren av de to, til Bakeri.net.

Han har tidligere jobbet som baker for blant annet Godt Brød og Hurtigruten.

— Jeg har også vært baker i Korea i noen år, forteller han.

Billigere inngangsbillett

Broren Lars har den siste tiden jobbet for Andreas Spørck og Erik Tostrup, som eier og driver flere utesteder og restauranter i Bodø. Det var gjennom dem brødrene fikk tilbud om å være med på å starte et nytt bakeri i de tidligere lokalene til Rustikk, som gikk konkurs i fjor, og Nord Café, som ble avviklet tidligere i år.

— Hva tenker dere om at to tidligere forsøk på å starte og drive et håndverksbakeri i dette lokalet har mislyktes?

— Vi føler jo et visst press om å oppnå suksess. Og vi tror at vi skal klare det fordi vi har fått en mye billigere inngangsbillett. Vi har fått en veldig god pris på leie av lokalet og utstyr, sier Ola Berbusmel.

Åpner tidlig i september

Han forteller at de i tillegg til selve bakeridriften, også vil satse på delikatesser og mer catering.

— Vi starter et håndverksbakeri med salg av både baker- og konditorvarer. Selve bakeridelen blir det litt Godt Brød-stil over. Vi skal tilby påsmurt, og vi kommer til å satse på norske og lokale råvarer. I tillegg skal vi ha en egen delikatesseavdeling, og så fortsetter vi med catering. Det har vi jo allerede holdt på med i fem år. Forskjellen nå er at vi får et eget lokale.

Brødrene planlegger å åpne bakeriet sitt i starten av september.

— Nå har vi akkurat fått bygd en ny og stor brødhylle i tre her. Vi har også ansatt en del folk, deriblant kafémedarbeidere, en konditor, en baker og to bakerlærlinger. Men vi trenger forsatt én fagutdannet baker til, sier Berbusmel.

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS