«Bakeriet som ingen ville ha» er solgt

To fettere slo til da de fikk kjøpe det tidligere Goman-bakeriet på Lindås til såkalt innbruddspris.

Publisert

Da de så at prisen var blitt kraftig redusert, begynte de å snuse på ideen om å kjøpe det opp sammen.

Sommeren 2021 flyttet Goman-bakeriet på Lindås inn i et nytt bygg på Åsane, og samtidig ble bakerianlegget på Lindås lagt ut for salg.

Selve bygget er på rundt 4000 kvadratmeter og tomten måler 34 dekar. I 2021 ble eiendommen taksert til 47,5 millioner kroner, og salgsprisen ble satt til 34 millioner kroner. Det var imidlertid ingen som var villig til å gi så mye for eiendommen, så i fjor sommer ble prisen satt ned til 20 millioner kroner.

De to fetterne Per-Kristian Villanger og Håvard Villanger hadde lenge visst om at bakeribygget på Lindås lå ute for salg til 34 millioner kroner. Og da de så at prisen var blitt kraftig redusert, begynte de å snuse på ideen om å kjøpe det opp sammen, skriver lokalavisen Nordhordaland.

Overraskende god stand

– Vi tok kontakt med selger og avtalte å komme på visning rundt juletider, bare for å lodde stemningen, forteller Per-Kristian.

– For å se hvor kjapt de ville bli kvitt det, og for å se om det ville være mulig å få det til en grei pris, legger Håvard til.

De to fetterne ble overrasket over hvor god stand både bygget og utstyret var i, og da de fortalte om planene sine ble de tilbudt å kjøpe alt til 15 millioner kroner. Fetterne hadde imidlertid satt et absolutt tak på 10 millioner kroner, skriver Strilen.

Vil leie ut lokalene

Etter noe betenkningstid gikk imidlertid Coop med på å selge alt til fetterne Villanger for 10 millioner kroner – under en tredjedel av den opprinnelige prisen.

Strilen beskriver det som en «innbruddspris», og fetterne tenkte selv at det nesten var godt til å være sant.

En mengde utstyr og bakerimaskiner fulgte med på kjøpet, og dette er fetterne nå i gang med å selge på Finn. Nylig etablerte de selskapet Lindås Industrier AS. Planen er å finne noen som vil leie ut hele eller deler av bygget, skriver Nordhordaland.

 

Powered by Labrador CMS