Bodø Bakeri er ett av bakeriene som nå tilbyr hjemkjøring av brød og bakervarer.
Bodø Bakeri er ett av bakeriene som nå tilbyr hjemkjøring av brød og bakervarer.

Bakerier tilbyr gratis hjemlevering

På grunn av koronakrisen tilbyr flere bedrifter i baker- og konditorbransjen seg nå å kjøre varer hjem til folk.

Publisert Sist oppdatert

Sånn som situasjonen er nå, er vi bare nødt til å gjøre det.

Koronakrisen har som kjent ført til hamstring av dagligvarer, og bakeriene som leverer til dagligvarebutikker har derfor gode, men også travle, dager.

For små og mellomstore bakerier med egne utsalg og kafeer, er situasjonen en annen. De som leverer til catering er ekstra hardt rammet, i og med at alle selskapeligheter og andre arrangementer nå er avlyst.

I et forsøk på å berge noe av omsetningen og for å slippe å permittere altfor mange ansatte, har disse bakeriene sett seg nødt til å ta noen grep. Og flere av dem har begynt å tilby hjemkjøring av varer – enten gratis eller til en redusert pris. Bodø Bakeri er blant dem som nå tilbyr kundene sine gratis hjemlevering av brød og bakervarer.

– For oss er det et kostbart tilbud. Men sånn som situasjonen er nå, er vi bare nødt til å gjøre det. Målet er å redde noe av omsetningen og noen arbeidsplasser, sier daglig leder Bjarne Mosås.

Permitterer fortløpende

Bodø Bakeri har flere kafeer og bakeriutsalg. Bedriften driver i tillegg med catering, men er ikke representert i dagligvaremarkedet.

– Derfor sliter vi nå. På grunn av koronafrykt velger mange å handle alt de trenger i dagligvarebutikken og ellers holde seg hjemme. Hittil har vi holdt utsalgene åpne som rene take away-steder, men situasjonen overvåkes nøye. Det vil dessverre ikke være lønnsomt å holde alle stedene åpne fremover. Jeg har allerede permittert 18 ansatte, og flere permitteringsvarsler sendes ut fortløpende, sier Mosås, som håper at tilbudet om hjemkjøring vil hjelpe litt.

Håper på plass i dagligvare

– Tilbudet om hjemkjøring har blitt godt mottatt av de kundene som har fått det med seg. For meg er det en mulighet til å holde noen flere ansatte i arbeid. Jeg håper også at vi kan få innpass i dagligvarehandelen på grunn av dagens situasjon. Men i den bransjen er de så travle nå, at jeg ennå ikke har kommet igjennom.

Mosås foreslår at flere bakerier burde gå sammen om å kreve innpass i dagligvarekjedene nå.

– Kanskje burde flere bakerier også samarbeide om hjemkjøring av varer, legger han til.

Tar en dag av gangen

Arne Johansen, som driver Johansen Bakeri på Sunndalsøra, har tatt samme grep som Bjarne Mosås. Johansen Bakeri har fem egne utsalg og leverer i tillegg til catering, kantiner og dagligvare.

– Salget har gått merkbart ned, og jeg har allerede vært nødt til å permittere syv ansatte. I dag begynte med vi med gratis hjemlevering av varer. Det gjør vi både for å hjelpe mennesker i hjemmekarantene og for å prøve å beholde noe av salget vårt. Forhåpentligvis vil det gi fornøyde kunder og noen færre permitteringer hos oss, sier Arne Johansen.

Powered by Labrador CMS