Brød er en av verdens viktigste matvarer, og 16. oktober markeres Verdens brøddag.
Brød er en av verdens viktigste matvarer, og 16. oktober markeres Verdens brøddag.

Bakerier markerer Verdens brøddag

16. oktober er Verdens brøddag, og det markerer mange bakerier ved å gi kundene sine gode tilbud på brød.

Publisert Sist oppdatert

Melskya vil henge tungt over Rosenborggata.

Brød er en av verdens aller viktigste matvarer. I hele verden spiser folk brød i ulike varianter. Derfor er feiringen av Verdens brøddag lagt til 16. oktober, som også er FN’s matvaredag. Dette er en dag som skal skape oppmerksomhet rundt behovet for å skaffe tilstrekkelig og næringsrik mat til alle.

Her i Norge markeres dagen av blant andre landbruks- og matminister Olaug Bollestad. Hun deltar på et arrangement i bakehuset Losæter på Sørenga i Oslo.

Det er Opplysningskontoret for brød og korn som har invitert statsråden og flere andre til å markere dagen der. Bærekraftig matproduksjon, sunt kosthold og FNs bærekraftsmål om å bekjempe sult, er noen av temaene som vil bli diskutert i bakehuset.

Baker vikingbrød

– Utfordringen er å produsere nok mat til verdens raskt voksende befolkning på en bærekraftig måte som ikke forringer det biologiske mangfoldet eller fremtidige generasjoners muligheter. Her skal Norge ta en posisjon og være med på å lede det videre arbeidet med å bekjempe sult globalt, sier Bollestad i en pressemelding.

Under markeringen i bakehuset Losæter skal ministeren også få være med på å bake varme brødtallerkener, som er en pizza fra vikingtiden.

Brød på tilbud

Mange av landets bakerier markerer også Verdens brøddag i dag. Rosenborg Bakeri i Trondheim selger brød til halv pris hele dagen. «Gjør plass i fryseren», oppfordrer bakeriet på Facebook, der de også anbefaler folk å være ute i god tid for å få sitt favorittbrød.

«Vi baker og leverer dampende ferske brød hele dagen i alle våre 13 bakerier. Melskya vil henge tungt over Rosenborggata», heter det videre.

Baker Jørgensen i Arendal markerer også Verdens brøddag med et godt tilbud i dag: 35 kroner for alle brød, også de glutenfrie. Hos Harstadbotn Bakeri & Konditori i Harstad er det i dag 3 for 2 på alle brød. Melhus Bakeri i Melhus tilbyr kundene sine et valgfritt brød til kun 29 kroner, og Moseid Bakeri på Mosby selger alle sine brød til 30 kroner per stykk i dag.

 

 

Powered by Labrador CMS