Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) har tatt initiativ til en markering av Verdens brøddag og FNs Matvaredag 16. oktober. Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) har allerede takket ja til å delta på arrangementet, som finner sted i bakehuset Losæter på Sørenga i Oslo.

– I tillegg til statsråden har vi invitert representanter for Norske Felleskjøp, alle de store bakerikjedene og møllene, samt Framtiden i våre hender. Vi skal markere Verdens brøddag ved å bake, diskutere bærekraft og norsk matproduksjon, og ikke minst; spise frokost basert på norsk korn, forteller daglig leder i OBK, Torunn Nordbø.

Hun påpeker at vi har god tilgang på god mat her i landet, og at norske forbrukere har mye kunnskap om rett ernæring.

– Men det betyr ikke at det ikke er utfordringer knyttet til å produsere nok sunn og bærekraftig norsk mat. Mange har et stort rom for å forbedre kostholdet, og det er viktig at norsk matproduksjon skjer på en måte som både utnytter de norske ressursene godt og minimerer negative klimaeffekter. Norsk kornproduksjon og grove norske bakevarer er gode eksempler på bærekraftig og sunn matproduksjon, sier Nordbø.