Arne Hjeltnes har gått inn som deleier av nye Stølen Bakeri på Beitostølen.

Arne Hjeltnes satser på bakeri

Den tidligere programlederen, matelskeren og hytteeieren er en av eierne i et nyoppstartet bakeri.

Publisert Sist oppdatert

Jeg er bare en hjelper som har bidratt til å få i gang et bakeri på Beitostølen igjen.

Stølen Bakeri på Beitostølen i Valdres ble i sin tid startet av franskmannen Stephane Fromaget. Da han og familien flyttet tilbake til Frankrike sommeren 2019 tok syreren Azzam Alnasif over både driften og eierskapet. Før han tok over, hadde Alnasif jobbet tett sammen med franskmannen i to år.

Avisa Valdres skriver at pilene pekte oppover utover høsten 2019, men da kundene uteble på grunn av koronaviruset i mars, klarte ikke Alnasif å betale regningene lenger. 20. april så han ingen annen utvei enn å melde oppbud.

Arne Hjeltnes, som blant annet er kjent fra tv-serien «Gutta på tur», har hytte på Beitostølen og har vært en trofast kunde av Stølen Bakeri mange år. Derfor sa han ja da han ble spurt om å være med på å starte opp bakeriet igjen. Hjeltnes og en annen hytteeier kjøpte hver sin halvpart av en tredjedel av aksjene, mens resten ble kjøpt opp av de to store Beitostølen-aktørene Barcraft AS og Facta Invest AS. Madelene Wallengren, som i flere år har vært en del av Barcraft-systemet, ble ansatt som ny daglig leder, og 26. juni ble nye Stølen Bakeri åpnet.

Madelene Wallengren er daglig leder for nye Stølen Bakeri.
Madelene Wallengren er daglig leder for nye Stølen Bakeri.

Samarbeid med Bakeriet i Bagn

Den tidligere eieren og driveren Azzam Alnasif fikk tilbud om jobb i bakeriet. Han valgte imidlertid å takke nei fordi han heller ønsker å starte opp noe eget. På spleis.no har kunder og andre støttespillere samlet inn over 160 000 kroner til Alnasif og kona Nour Albakjaji. Pengene skal gå til oppstarten av et nytt bakeri.

– Azzam er veldig dyktig, og vi skulle gjerne hatt ham med videre. I stedet ble løsningen for oss å kjøpe ferske bakervarer fra Bakeriet i Bagn, forteller Arne Hjeltnes til Bakeri.net, som understreker at han selv kun er med som eier og ikke har noe å gjøre med den daglige driften av Stølen Bakeri.

– Jeg er bare en hjelper som har bidratt til å få i gang et bakeri på Beitostølen igjen. For en destinasjon som Beitostølen er det viktig å ha et bakeri. Jeg har hytte 300 meter fra Stølen Bakeri, og har vært en trofast kunde der i mange år, både mens Stephane drev det og mens Azzam drev det.

Aktiviteter og temakvelder

Hjeltnes forteller at de i tillegg til baker- og konditorvarer satser på ferske, påsmurte baguetter, matpakker og supper. Daglig leder Madelene Wallengren er utdannet innen hotell- og restaurantfaget, og hun vil selv produsere bakeriets konditorvarer.

– Vi skal ha herlig Napoleonskake, fresh ostekake, flere ulike terter, sjokoladeboller og cookies. I tillegg skal vi lage våre egne knekkebrød, og selvfølgelig skal vi by på nystekte stølslapper, forteller hun til Horecanytt.no.

Arne Hjeltnes forteller at selv om han ikke skal delta i den daglig driften, vil han engasjere seg i bakeriet på andre måter.

– Jeg skal bidra med ideer til ulike aktiviteter, som for eksempel temakvelder. Dette tror jeg blir veldig artig, sier han.

Madelene Wallengren skal selv lage kaker og andre konditorvarer til Stølen Bakeri.
Madelene Wallengren skal selv lage kaker og andre konditorvarer til Stølen Bakeri.
Powered by Labrador CMS