Coupe du Monde de la Boulangerie skulle egentlig vært arrangert 23.-25. januar, men på grunn av en ny smittebølge ble konkurransen flyttet til 26.-29. mars. Denne beskjeden kom fra arrangøren like på nyåret. Det ble en skikkelig nedtur for det norske laget.

– Ja, det har vært en spesiell oppkjøring til dette mesterskapet. Både deltakere og apparatet rundt motiverer seg frem til en konkurransedato. Pandemien har skapt mange endringer og stor usikkerhet. Det har vært krevende motivasjonsmessig. Pandemiens ulike smittebølger har også skapt usikkerhet for om konkurransen i det hele tatt ville bli noe av.

Coupe du Monde de la Boulangerie

Coupe du Monde de la Boulangerie går fra 26. til 28. mars, med premieutdeling den 29. mars. Konkurransen er den tolvte i rekken. Årets lag er Sør-Korea, Costa Rica, Elfenbenskysten, Danmark, Egypt, Frankrike, Marokko, Norge, Nederland, Senegal og Taiwan. Det tolvte laget, Japan, trakk seg på grunn av pandemien. Tema for konkurransen er "kjærlighet".

Hvert lag har to dager til rådighet. Dag en er forbeholdt oppveiing og tilrettelegging for dag to som er selve bakedagen. Det norske laget skal i ilden mandag 28. mars. Premieutdelingen er dagen etter, tirsdag 29. mars.

– Etter den siste flyttingen i januar gikk mange helt i kjelleren. Flyttingen betydde 10-11 treninger til og en iboende usikkerhet om enda flere flyttinger. Vi vurderte faktisk å trekke oss. Etter en kveld med diskusjon fikk vi lettet på trykket. Resultatet var at vi styrket hjelpeapparatet rundt for å lette arbeidsbelastningen for deltakerne. Så ga de gass videre. Helt imponerende!

– Jeg er veldig stolt av tiden deltakerne har lagt ned i dette. Hver og en har lagt ned fra 600 til 900 timer i trening. Det vil si en halv stilling på fritiden som i tillegg er kombinert med full jobb. Det har aldri vært lagt ned så store ressurser i en konkurranse, sier trener Kjetil Dale Aas.

Bakeri.net er på plass i Paris og dekker konkurransen. Du vil finne artikler og videointervjuer på våre nettsider. Følg også Bakeri.net på Instagram (bakeridotnet) og på Facebook (Bakeri.net). Her vil du få live oppdateringer fra VM.